Er is geen manier om PS5-games van de SSD te verwijderen • Eurogamer.net

En PS5-game saves kunnen niet worden geback-upt naar USB.

Digital Foundry zet ons PlayStation 5-beoordelingsproces voort en presenteert vandaag een rondleiding door de uitstekende nieuwe gebruikersinterface, waarin het menusysteem en nieuwe functionaliteit wordt verkend – en het was tijdens het opnemen van deze video dat een aantal ongemakkelijke problemen aan het licht kwamen. De grote is dit: op dit moment lijkt er geen manier te zijn om PS5-games weg te kopiëren van de hoofdsysteemopslag, wat problemen oplevert wanneer de SSD vol is. In dit scenario is de enige manier om nieuwe games te installeren, oude games te verwijderen, wat betekent dat je ze opnieuw moet downloaden om ze opnieuw te spelen – verwijderen andere geïnstalleerde PS5-games in het proces. PlayStation 4-games die op PS5 zijn geïnstalleerd, worden niet beïnvloed – deze kan worden verplaatst naar externe USB-opslag.

Net als de consoles uit de Xbox-serie, kunnen games van de volgende generatie voor PS5 alleen worden uitgevoerd vanaf de interne opslag (of de uitbreidingskaart van 1 TB in het geval van de Microsoft-consoles) en tot dusver heeft Sony geen M.2 van derden op de whitelist gezet. NVMe-schijven voor extra SSD-schijfruimte. Het verschil hier is echter dat met Xbox-consoles alle oude en nieuwe games kunnen worden gearchiveerd naar externe opslag. Je kunt vanaf daar geen next-gen-games spelen, maar je kunt de titels in ieder geval van en naar de interne opslag verplaatsen zonder ze opnieuw te hoeven downloaden. Dit lijkt geen haalbare oplossing te zijn voor PS5.

Om dit te testen, hebben we de 667 GB aan beschikbare opslagruimte van PS5 gevuld met PS4-games en vervolgens geprobeerd een nieuwe PS5-titel te installeren. Het systeem vraagt ​​ons om ruimte vrij te maken, precies zoals u zou verwachten – en de enige manier om dat te doen met PS5-gamegegevens is door deze te verwijderen. In een tijdperk waarin games routinematig de 100GB-barrière doorbreken, levert dit problemen op en we hopen echt dat Sony dit met spoed zal aanpakken.

READ  'Fortnite'-maker Epic vroeg Apple om een ​​eigen iPhone App Store te publiceren

Deze inhoud wordt gehost op een extern platform, dat deze alleen weergeeft als u targeting cookies accepteert. Schakel cookies in om te bekijken.

John Linneman van Digital Foundry presenteert een rondleiding door de gebruikersinterface van PlayStation 5. De opslagopties voor games worden rond de negen minuten gepresenteerd.

Minder een probleem, maar nog steeds beperkter dan PS4 is de manier waarop PS5-game-opslaggegevens worden verwerkt. Op de PS5-gebruikersinterface is het nog steeds mogelijk om PS4-gamegegevens van USB te back-uppen en te herstellen. De USB-optie is echter verdwenen bij het adresseren van PS5-opslag. Dit is puur een vermoeden van mijn kant, maar het game save-systeem op PS4 is vele jaren geleden gehackt – en het is mogelijk om software te kopen die je saves aanpast met cheats, of waarmee je je saves kunt delen met andere gebruikers, waardoor ze direct platina-trofeeën krijgen , bijvoorbeeld.

Door de PS5-opslaggegevens volledig onder de controle van Sony te houden, verhoogt dit de veiligheid, maar dit gaat ten koste van het gebruikersgemak. Benadrukt moet worden dat PS5 opgeslagen gegevens automatisch archiveert door deze in de cloud te bewaren, vergelijkbaar met de oplossing die wordt gebruikt op de consoles van Microsoft sinds de lancering van Xbox One.

Het SSD-opslagprobleem – en het ontbreken van PS5-titelarchiefopties – is echter een punt van zorg en we hebben Sony om commentaar gevraagd.

Written By
More from Lesley Curry

Zet je schrap. Facebook heeft een enorm nieuw lek in handen

De socialemediagigant voelt zich nog steeds slim over het dumpen van telefoonnummers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *