Er zijn momenteel drie grote nieuwe functies in Android Auto in de maak

Dat is inderdaad wat de op Mountain View gebaseerde zoekgigant op dit moment doet. Het bedrijf is erin geslaagd verschillende kritieke kwetsbaarheden op te lossen die Android Auto de laatste tijd teisterden, en het lijdt geen twijfel dat er eerder eerder dan later meer zal worden verholpen.

Maar in de tussentijd werkt Google ook aan nieuwe functies voor Android Auto, allemaal met een eenvoudig doel voor ogen: de functionaliteit van de app verder verbeteren en gebruikers meer opties bieden om aan te passen hoe ze deze in hun auto willen gebruiken.

De nieuwste bètaversie bevat bijvoorbeeld een aantal belangrijke tips in dit verband, waardoor we een vroeg beeld krijgen van wat Google belooft over de Android Auto-interface, hoewel er op dit moment geen garantie is dat een van de functies die werden onlangs ontdekt, vonden uiteindelijk hun weg naar productiefaciliteiten.

De eerste, en misschien wel belangrijkste, is de introductie van een nieuwe UI-update met de codenaam Coolkwalk. De interface-update is grotendeels te danken aan een nieuwe knop die in de navigatiebalk is geplaatst waarmee gebruikers met een druk op de knop een soort notificatiecentrum kunnen starten.

Denk maar aan Action Center op Windows 10. Wanneer u op deze knop klikt, ziet u de nieuwste meldingen en een reeks snelle acties.

In Android Auto kun je met de nieuwe knop ook de laatste melding bekijken, terwijl je ook toegang hebt tot de bedieningselementen voor het afspelen van muziek. De interface van dit nieuwe onderdeel is op dit moment een beetje ruw, maar ik zou verwachten dat Google een soort van transparantie zou toevoegen en het minder opdringerig zou maken, vooral omdat het wat waardevolle ruimte op het scherm zou innemen. Dit is belangrijk, vooral bij het uitvoeren van navigatie-apps.

READ  Waar vind je Kurious Kamera's Blue Creatures

Vervolgens werkt Google aan iets groots op het gebied van achtergronden. Zoals de meeste Android Auto-gebruikers weten, wordt de app geleverd met ondersteuning voor achtergronden, dus in plaats van de vervaagde en klassieke achtergrond, kun je een kleurrijkere afbeelding kiezen uit een set die door Google zelf in de app is opgenomen.

Deze set achtergronden is standaard gebundeld met Android Auto en kan op dit moment op geen enkele manier worden gewijzigd.

Google is van plan meer achtergronden toe te voegen, maar tegelijkertijd ontwikkelt het ook een nieuwe functie die extra functionaliteit in het algemeen kan toevoegen. Dus waar het bedrijf zich op lijkt voor te bereiden, is ondersteuning voor het herstellen van achtergronden van hun eigen servers.

Het is duidelijk dat dit het bedrijf in staat zou kunnen stellen om gebruikers meer achtergronden te bieden zonder dat Android Auto-app-updates nodig zijn, maar tegelijkertijd kan het ook de automatische functie voor het wijzigen van achtergronden inschakelen die kan werken op basis van verschillende triggers, zoals de tijd van dag.

En last but not least, het lijkt erop dat Google eraan werkt om gebruikers extra controle te geven over hoe ze de app in hun auto kunnen starten. In de meeste nieuwe modellen wordt Android Auto automatisch gestart wanneer de telefoon is aangesloten op de hoofdeenheid, maar Google wil meer opties bieden op app-niveau.

Gebruikers kunnen dus kiezen of ze willen dat Android Auto de app automatisch start wanneer het een verbinding met het hoofdapparaat detecteert, of dat ze de vorige status als standaard willen gebruiken. Met andere woorden, als u de motor uitzet en Android Auto niet actief is, start deze ook niet de volgende keer dat u achter het stuur kruipt.

READ  Er werd gemeld dat Acer werd getroffen door een ransomwareaanval van $ 50 miljoen

Deze opties worden opgenomen in het nieuwe instellingenscherm op Android Auto, zodat u alles vanaf het hoofdapparaat kunt configureren en niet vanaf het mobiele apparaat.

Written By
More from Lesley Curry
Nieuwe Apple M1 MacBook Pro krijgt een schokprijsverlaging na de kerstuitverkoop
De tweede kerstdag en de uitverkoop na Kerstmis zijn er en we...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *