ESPN verkoopt meerderheidsbelang in X Games aan MSP Sports Capital

ESPN heeft deze week zijn grootste belang in X Games verkocht, waarmee het einde van bijna drie decennia met het netwerk wordt gemarkeerd. MSP Sports Capital heeft de zaak overgenomen.

“MSP Sports Capital is enthousiast over de toekomst van de X Games en is de nieuwe arbiter van zo’n belangrijk deel van de sportgeschiedenis en de opnieuw vormgegeven toekomst”, zegt Jeff Morad, oprichter en CEO van MSP Sports Capital, in een verklaring.

Door zijn eigendom zal MSP zich richten op “nieuwe energie in het merk brengen, prioriteit geven aan de ervaringen van premium atleten en fans en investeren in technologieën om het merk in de toekomst te lanceren.” Stephen Flesler wordt CEO van X Games, nadat hij zijn functie als Vice President of Original Content bij Twitch en Executive Producer voor Twitch Rivals heeft neergelegd. Flisler bekleedde eerder verschillende leidinggevende functies bij NBCUniversal, waar hij tal van live- en speciale evenementenproducties produceerde.

Hoewel de exacte voorwaarden van de deal nog niet zijn vastgesteld, behoudt ESPN de uitzendrechten voor de X Games, en X Games Aspen 2023 is gepland om live uit te zenden vanuit Aspen, Colorado, van 27-29 januari.

Lees ook:
Kevin Mayer zegt dat Disney ESPN en ABC kan dumpen (VIDEO)

“We zijn trots op wat we samen met onze medewerkers en atleten hebben gecreëerd gedurende de bijna 30 jaar X Games-evenementen en content van wereldklasse”, zegt Jimmy Petaro, voorzitter van ESPN en Sports Content, in een verklaring. “We kijken nu uit naar een opwindend nieuw hoofdstuk met MSP Sports Capital, dat een bewezen staat van dienst heeft op het gebied van sport en een dynamische visie voor de voortdurende groei en vooruitgang van het toonaangevende actiesportmerk.”

READ  OCA heeft er alle vertrouwen in dat de Asian Games in september zullen doorgaan: officieel

De games, opgericht door ESPN in 1995, zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een nietje in de sportwereld, met unieke evenementen zoals skiën, snowboarden, Moto X, BMX freestyle en skateboarden. Dankzij de X Games en Winter X Games zijn atleten als Tony Hawk en Shaun White een begrip geworden. Hawk treedt zelfs toe tot de X Games-investeerdersgroep “als brand steward om de erfenis van X Games naar de toekomst te communiceren.”

“Skateboarden maakt deel uit van mijn DNA en ik steun de gemeenschap waarin dagelijks verandering en vooruitgang in actiesporten plaatsvindt”, zei Hawk. “Deel uitmaken van de X Games-adviesraad is een uitbreiding van decennia van competitie en toleranter voor het lichaam, en ik kijk ernaar uit om constant geïnspireerd te worden door zoveel geweldige atleten.”

More from Madison Garrett
Lifehack: zo download je al je gegevens van Twitter | Techniek
13 nov 2022 om 05:26READ  Dansen in de winkel leidt tot een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *