ESS- en MSS-programma’s: wat zijn de voordelen?

Als u met software voor personeelsbeheer werkt, zult u waarschijnlijk de termen ESS- en / of MSS-software vaak tegenkomen. ESS / MSS biedt medewerkers en managers de mogelijkheid om zelf personeelszaken te regelen, bijvoorbeeld het inzien van salarisadministratie of het doorgeven van wijzigingen in data. Wat zijn precies de voordelen van dit programma?

Wat is ESS en MSS?

De afkortingen betekenen Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). Zoals blijkt, geeft dit programma medewerkers en managers de mogelijkheid om zelf de personeelszaken te regelen. Zo kunnen medewerkers zelf de salarisadministratie downloaden en persoonlijke gegevens wijzigen, en kunnen leidinggevenden verlofaanvragen en advertenties goedkeuren.

Door gebruik te maken van de ESS- en MSS-functies geef je medewerkers meer verantwoordelijkheid en vrijheid, waardoor er meer tijd wordt bespaard voor salarisadministratie of andere HR-zaken.

BCS legt de voordelen van ESS en MSS uit:

1. Minder vragen van medewerkers

Het grote voordeel van ESS en MSS, zoals gebruikt in onze human resource management software, is dat het medewerkers de mogelijkheid geeft om hun eigen personeelszaken te regelen. Ze hoeven niet meer standaard een e-mail te sturen om een ​​advertentie in te dienen of om een ​​betalingsbewijs te vragen. In veel gevallen gaat dit eenvoudig via uw eigen portal. Dit kan een aanzienlijke tijdwinst opleveren voor HR- en salarisadministratiepersoneel.

2. Automatische alerts voor managers

Een deel van de verantwoordelijkheid ligt ook bij managers bij het gebruik van de MSS-software. Gelukkig kunnen er automatische signalen worden verzonden, zodat managers automatisch een waarschuwing krijgen zodra de taak is uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan lopende facturen of een aanvraag die nog op goedkeuring wacht. Signalen binnen het programma geven een signaal dat een manager niet over het hoofd kan zien.

READ  Bespaar energie en leer van iemand anders; Bekijk thematische rondleidingen van duurzame huiseigenaren | Hotin Nieuws

3. Medewerkers hebben 24/7 toegang tot data

Medewerkers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week inloggen op hun eigen online portaal of mobiele app voor personeelsbeheer. Ze hoeven geen rekening te houden met de werktijden van een HR-medewerker om hun HR-gerelateerde zaken te regelen.

Enkele voorbeelden van mogelijkheden voor medewerkers dankzij ESS:
• Download de loonlijst of jaaroverzichten direct
• Geef de adreswijziging door
• Verstuur verlofaanvragen
• Houd de opnametijd bij
• Dien claims in

4. Er zijn verschillende licentieniveaus mogelijk

Werk je met verschillende functies en mandaatniveaus? Dan wil je dat deze niveaus ook terugkomen in je HRM-programma. Afhankelijk van de functie, het niveau of andere vereisten kunt u managers rechten in het programma verlenen.

De verschillen in niveaus die u kunt bedenken zijn:
Supervisors kunnen onkostendeclaraties en verlofaanvragen goedkeuren, maar assistent-supervisors niet.
• Het digitale personeelsdossier is alleen zichtbaar voor specifieke leidinggevenden.
• De salarismanager heeft dezelfde rechten als de personeelsmedewerker of niet.


Bent u op zoek naar een human resource management programma met ESS en MSS?
Benieuwd naar de functies en voordelen van ESS & MSS in een HRM-programma? Of wil je meer weten over de verschillende oplossingen voor Loonlijst? Dan helpt BCS Consultants u graag verder. Vraag een demo aan of bel ons op 073594 29 51 of [email protected]

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *