Euro 2020 analyse: Zwitserland vs Turkije

De laatste ronde in Groep A van Euro 2020 begon zondagavond, met Italië tegen Wales in Rome, terwijl Zwitserland tegelijkertijd tegen Turkije speelt in Bakoe. Zwitserland stond nog steeds op het punt de knock-outfase te bereiken, hetzij als een van de vier beste teams op de derde plaats of zelfs als tweede als Wales een zware nederlaag leed tegen Italië, terwijl Turkije Zwitserland moest verslaan en dan op resultaten moest hopen. In andere groepen deden ze er alles aan om een ​​kans te maken om zich als een van de derde geplaatste teams te kwalificeren. De doelman van Seferovic opende in de zesde minuut de score voor Zwitserland, en Xherdan Shaqiri zette zijn affaire met het EK voort door opnieuw een schitterend doelpunt te maken en Zwitserland binnen een half uur twee doelpunten te bezorgen. Met het nieuws dat Italië oprukte tegen Wales in de andere groepswedstrijd, gaf dit Zwitserland de hoop om naar de tweede plaats te glippen als ze nog een paar doelpunten konden maken, maar die hoop werd een beetje de bodem ingeslagen door Irfan Kahwaji, die uitstekend scoorde. Zelf toeslaan om de 2-1 te maken. Het was het eerste doelpunt van Turkije op Euro 2020 in een zeer teleurstellende vertoning van een team waarvan velen dachten dat het te ver zou gaan, maar Shaqiri scoorde slechts een paar minuten verderop opnieuw om de voorsprong van twee doelpunten naar Zwitserland te herstellen. Er zullen geen doelpunten meer zijn in deze wedstrijd, dus Zwitserland eindigde als derde en wacht nu op de resultaten in de andere groepen om te zien of ze zich kwalificeren als een van de vier beste teams op de derde plaats. Bekijk het EURO 2020 Analytics and Statistics Report dat alle belangrijke gegevens en visualisaties van deze wedstrijd bevat.

READ  Japan: Nintendo onthult de meest gedownloade Switch-games van 2023