F1 23 is nu beschikbaar op Game Pass, dus speel de uitstekende verhaalmodus

F1 23 is nu beschikbaar op Game Pass, dus speel de uitstekende verhaalmodus

Verhaalmodi in sportgames hebben al lang een probleem. Geschreven verhalen druisen in tegen het ‘alles kan gebeuren’-karakter van sport, wat betekent dat wat er in echte games gebeurt, in direct conflict kan zijn met wat er in het verhaal gebeurt.

Misschien ben je een beginner op het gebied van NBA2K24 Scoor 60 punten per game, wat alle verwachtingen overtreft van wat een eerstejaarsspeler kan bereiken, maar de scènes tussen de games draaien nog steeds om je zoektocht om naam te maken (of om bijvoorbeeld een tweede carrière als DJ uit te bouwen). sommige). een reden). Misschien ben je een quarterback die tot over je oren zit Madden NFL 24met een ongekend aantal van twintig onderscheppingen in een wedstrijd – er zal geen piep over dat enge record zijn van pratende hoofden of van je coach (afgezien van het herhaalde “Doe het niet, anders word je misschien op de bank gezet”).

Dit conflict, tussen de overvloedige mogelijkheden in sportgames en de grenzen van hun scriptverhalen, is keurig genavigeerd door de F1-serie van EA Sports en Codemasters via de spelmodus Braking Point. Rempunt, dat verscheen in F1 21waardoor nieuwe perspectieven worden geopend voor verhaalmodi in sportgames, en F1 23Rempunt 2 ging nog verder. F1 23 Nu beschikbaar voor Game Pass Ultimate-abonnees via EA Play, en als je een fan bent van echte sport-, race- of F1-games, ben je het aan jezelf verplicht om Braking Point 2 eens te proberen. karaktergebaseerd zijn en je scenario's geven om te voltooien in plaats van onderweg.De open wereld waar alles mogelijk is.

READ  Titanfall-verrassing wordt gelanceerd op Steam

Bij de meeste verhaalmodi in sportgames kun je je eigen speler creëren en deze volledig aanpassen. Hierdoor kun je jezelf zeker in het spel zien, wat erg leuk kan zijn, maar het beperkt het vertelpotentieel, omdat het spel geen rekening kan houden met de statistieken of attributen van de avatar van elke speler. In plaats daarvan voegt Braking Point een kleine selectie personages toe aan de echte wereld van de Formule 1 en geeft ze doelen, dromen en persoonlijke eigenaardigheden.

Afbeelding: Codemasters/Electronic Arts

In het eerste deel van Braking Point begin je als Aiden Jackson, een ambitieuze jonge Britse coureur die samenwerkt met Casper Akkerman, een moedige ervaren Nederlandse coureur die het einde van zijn carrière nadert. De twee botsen terwijl ze strijden om de suprematie binnen het team in plaats van met elkaar samen te werken – en de game wisselt halverwege slim van perspectief, waarbij Ackermans kant van de zaak nu ingebed is in die van Jackson. Ondertussen doemt de arrogante Devon Butler op als antagonist van het spel, waardoor geruchten de ronde doen en hij over het algemeen te verslaan is. (Het komt zelden voor dat de verhaalmodus van een sportgame een echte slechterik bevat.)

Het tweede rempunt gaat verder waar het eerste ophield, waarbij Ackerman met pensioen gaat (spoilers) en Jackson zich wil vestigen als een topteamcoureur. Deze keer rijdt hij voor een nieuw team genaamd Konnersport, waar hij samenwerkt met niemand minder dan zijn felle rivaal Butler. Braking Point 2 maakt wederom mooi gebruik van perspectiefverschuivingen van de verschillende hoofdpersonages (in navolging van de recente trend met… Alan Wake2 En Marvel Spider-Man 2) om verschillende kanten van hetzelfde verhaal te vertellen, met enkele gedurfde karakterkeuzes die de zaken in onverwachte richtingen sturen.

Scène uit de hervertelling van Braking Point 2 van F1 23: teambaas Andrew Conner praat met een coureur in zijn kantoor

Afbeelding: Codemasters/Electronic Arts

Het allerbelangrijkste is dat je doel als speler in beide breakout-punten niet alleen is om “zoveel mogelijk te winnen” – de persoonlijke levens van je personages kruisen de competitie op een manier die waar is in de echte wereld en zelden in de sportwereld. Computerspellen. De Braking Point-races zelf duwen deze creatieve wrijving nog verder. Meestal sluit je je, in plaats van een volledige race te lopen, aan bij het midden met een specifiek doel. Het zou kunnen zijn “passeer je teamgenoot in ronde 8”. Het zou ‘in de top 10 kunnen eindigen’. Vaak veroorzaakt het voltooien van een van deze doelstellingen (of het dichtbij komen ervan) een filmpje dat alles verandert (of de race beëindigt). Deze beperkingen zorgen er alleen voor dat je niet elke race kunt winnen, een uitkomst waar de game verhaaltechnisch waarschijnlijk niet op voorbereid zal zijn, en die niet realistisch of moeilijk zal aanvoelen.

Het helpt ook dat het spel erg leuk is. Racegames zijn een meditatieve ervaring, en hoewel… F1 23 Het is misschien geen loyaliteit aan de werkelijkheid iRacingHet is geweldig voor Formule 1-fans of mensen die nieuwsgierig zijn naar racen. Braking Point 2 is een geweldige plek om te zijn, met spannende personages en een meeslepend verhaal over underdogs, familiedrama en zware races.

Veel sportgames proberen beide te doen: je kunt doen wat je maar kunt bedenken met het personage van je speler, maar er hoort ook een vooraf gedefinieerd verhaal bij. Maar de campagnes van Braking Point voor de F1-serie voegen slimme beperkingen toe aan de mix, waardoor een meer bevredigende sportgame-ervaring ontstaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *