Indiana Jones and the Great Circle heeft bevestigd dat de Xbox exclusive niet op PlayStation zal verschijnen

Indiana Jones and the Great Circle heeft bevestigd dat de Xbox exclusive niet op PlayStation zal verschijnen

Het is duidelijk dat de nieuwe Indiana Jones-game bij de lancering niet op PlayStation-consoles zal worden uitgebracht – als dat ooit ooit zal gebeuren.

Bekijk galerij – 2 foto's

Vandaag hebben MachineGames en Bethesda hun nieuwe game onthuld Indiana Jones en het Grand Circle-spel. Het project speelt Harrison Ford en neemt spelers mee op een brutaal first-person avontuur dat zich afspeelt tussen Raiders en The Last Crusade. Zoals verwacht lijkt Great Circle exclusief voor Xbox en pc en zal het niet op PlayStation verschijnen (tenminste bij de lancering).

Hoewel het Xbox YouTube-kanaal vaak trailers uploadt die concurrerende platforms uitsluiten, is de volledige platformbeschikbaarheid voor de game meestal te vinden op het ontwikkelaars-/uitgeverskanaal. Bij Bethesda Softworks Gepubliceerde trailer Wat betreft Indiana Jones en de Great Circle die PlayStation als lanceerplatform negeren, alleen de Xbox Series

Dit lijkt de periode te zijn van maanden van exclusief heen en weer praten over toekomstige first-party games voor Xbox, en Indiana Jones in het bijzonder. Dit onderwerp is op zijn zachtst gezegd controversieel, waarbij het hogere management van Xbox er doorgaans voor kiest om buiten de discussies te blijven en officiële openbaarmaking en communicatie aan de ontwikkelaars over te laten.

Maar het nieuws is geen verrassing.

Getuigenissen gepresenteerd in het federale proces van de FTC tegen Microsoft suggereren dit Alle toekomstige ZeniMax-games kunnen exclusief voor Xbox zijn En overtref concurrerende platforms zoals PlayStation en Nintendo.

Microsoft kocht ZeniMax Media, waartoe ook Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios en ZeniMax Online behoren, voor 7,5 miljard dollar in 2020. Exclusiviteit van inhoud maakte deel uit van die deal, en destijds bestond er onduidelijkheid over volledige exclusiviteit. Er werd gedacht dat Bethesda en Microsoft exclusiviteit per game zouden afwegen.

READ  Xbox werkt samen met Inworld AI om tools te creëren voor het schrijven van games

“Wat we op de lange termijn gaan doen, is dat we niet van plan zijn alle Bethesda-content van Sony, Nintendo of iets anders te halen.” Dat zei Tim Stewart, financieel directeur van Xbox, destijds.

“Maar wat we willen is dat deze inhoud op de lange termijn de eerste, de beste, de beste of de keuze is voor jouw premiumervaring op onze platforms. We willen dat de inhoud van Bethesda er beter uitziet op onze platforms.”

Ook zei Phil Spencer, CEO van Xbox Gaming, tijdens het proces van de FTC tegen Microsoft vorig jaar dat de exclusiviteit was bepaald op basis van… “Van geval tot geval”:

Vraag: Herinner je je gesprek met Jimmy Leader over de aannames over platformreleases?

Ik wilde het team laten zien dat de games die ze maken in ieder geval op Xbox en pc zullen verschijnen. Ik had een discussie met Jimmy dat we ons in ieder geval op die twee platforms concentreerden.

Ik heb aangekondigd dat we van geval tot geval een besluit zullen nemen. De beslissingen die we nemen, laten we voor een later tijdstip over aan andere platforms.

Spencer heeft ook geleverd Opmerkingen ten gunste van exclusiviteitZeggen dat als Bethesda-games exclusief blijven voor Xbox, de overname van $ 7,5 miljard “nog steeds zou gelden” voor Microsoft:

“We hoeven deze games op geen enkel ander platform te leveren dan het platform dat we ondersteunen om de deal voor ons te laten werken.”

Het is echter mogelijk dat Microsoft deze beslissing terugdraait en Indy op een bepaald moment in de toekomst op PlayStation uitbrengt.

READ  Xbox-serie X-voorraad - live: de restock-update van vandaag van Currys, Smyths, Very en meer

Volgens de getuigenis van Phil Spencer in FTC v. MSFT:

V Dwingt u exclusiviteit af: als een game eerst op Xbox en pc wordt gelanceerd, komt deze dan later ook naar andere platforms?

Wij doen het, en wij hebben het in het verleden ook gedaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *