Facebook-account gehackt? Dit is wat je moet doen om het terug te krijgen!

Gehackt worden op Facebook. Het kan iedereen overkomen, zelfs experts. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om hackers buitenspel te zetten. We leggen je precies uit wat je moet doen en hoe je in de toekomst hacken kunt voorkomen.

Piraten kunnen in verschillende vormen toeslaan. Ze kunnen berichten naar vrienden sturen met uw naam, of aparte berichten maken. In extreme gevallen kunnen ze zelfs je e-mailaccount hacken en toegang krijgen tot je contacten. Het is dus erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je Facebook-account goed beveiligd is. Als er iets misgaat, is dat het beste wat je kunt doen.

Doe het meteen als je Facebook-account is gehackt

Als je nog kunt inloggen op Facebook, is het belangrijk dat je je wachtwoord zo snel mogelijk wijzigt. Dit kan alleen als je nog toegang hebt tot je account. Als je niet meer kunt inloggen, vraag dan Wachtwoord reset Bij. Als ook dat niet werkt, is de kans groot dat de hacker het e-mailadres van je Facebook-account heeft gewijzigd. Maak in dit geval een bestand Facebook-meldingik

Ga na het wijzigen van uw wachtwoord naar Veiligheidsinstellingen van uw rekening. Hier zie je duidelijk alle websites waarop je bent ingelogd. Controleer of alle sites bekend zijn. Als je een site of apparaat ziet dat je niet kunt plaatsen, tik je op de drie stippen aan de rechterkant. Klik vervolgens op “Ben jij dat niet?” Er verschijnt een lijst met beveiligingsopties. Pas zoveel mogelijk aan. Op voor u onbekende sites kunt u eenvoudig uitloggen.

Facebook-beveiligingsinstellingen
Hier zie je waar je met welk apparaat dan ook kunt inloggen. (foto: willen)

Zodra dat is gebeurd, gaat u naar Algemene instellingen† Hier kunt u eenvoudig het e-mailadres controleren dat uw Facebook-account momenteel gebruikt. Controleer ook uw persoonlijke gegevens. Als er iets mis is, verwijder het dan onmiddellijk. Zodra alle externe gegevens zijn verwijderd, hebben de hackers geen toegang tot uw account. Dus, voor de zekerheid, verander je wachtwoord nog een laatste keer. Zo zorg je ervoor dat niemand meer bij je Facebook-account kan. Voor extra veiligheid kunt u bovendien: Tweestapsverificatie Accommodatie.

Zo voorkom je dat je account wordt gehackt

De meest voorkomende manier waarop hackers aanvallen, is door hun slachtoffers te misleiden met een nepbericht. In Facebook Messenger kun je bijvoorbeeld een nepbericht van een vriend ontvangen met een neplink. Als u op de link klikt, wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen. De omgeving is nog steeds vergelijkbaar met Facebook, maar het is eigenlijk een nepportaal. Vul zeker je gegevens in en klik op enter.

nep bericht boodschapper
Pas op voor dit soort berichten. (foto: willen)

De beste manier om deze laffe hackmethode te vermijden, is door tweestapsverificatie in te stellen. Dit betekent dat je alleen toegang hebt tot je Facebook-account met een code op je smartphone. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed blijft letten op waar je verbonden bent met internet. Kijk eens goed naar de domeinnaam van de site die je hebt bezocht. Let ook goed op wanneer u wordt gevraagd in te loggen. Als je eerder was ingelogd, zou het gek zijn om het opnieuw te doen.

Controleer ten slotte regelmatig de apps waarmee u toegang krijgt tot uw Facebook-account. Controleer zorgvuldig de informatie die de sollicitaties over u ontvangen. Zodra je Facebook hackt, is de kans groot dat deze apps ook worden geopend. Als u een app lange tijd niet gebruikt, verwijder deze dan voor de zekerheid. Je kunt het later altijd nog een keer downloaden.

De TikTok Instagram-kloon is nu ook te gebruiken op Facebook

Heb je een fout gezien? Email ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op het artikel:

Wat te doen als je Facebook-account is gehackt

READ  Download de vernieuwde Songfestival app
More from Madison Garrett
Nintendo concurreerde opnieuw met de website die ROM . aanbiedt
Nintendo Switch-familie (Foto: Nintendo) Lange tijd kun je eenvoudig een emulator downloaden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *