Facebook zet een kleine stap in cloudgamen: speel games zonder te downloaden | NU

Facebook gaat spellen aanbieden die kunnen worden gespeeld zonder dat spelers ze hoeven te downloaden. Het betreft een aantal games die in internetbrowsers en in de Facebook-app voor Android-smartphones beschikbaar komen. Bezitters van een iPhone kunnen de games nog niet spelen.

Het sociale medium biedt onder meer het racespel aan Asfalt 9: Legends, het avonturenspel Mobile Legends: Adventure – die zelfs doorgaat als de speler niet actief is – en het fantasiepuzzelspel Solitaire: Arthur’s Tale.

Spelen vanuit de cloud is niet nieuw. Bedrijven als Google, Microsoft en chipmaker NVIDIA zetten er ook op in. Met Stadia, xCloud en GeForce NOW willen de techgiganten games aanbieden die in principe op elk apparaat met scherm kunnen worden gespeeld.

Facebook maakt echter duidelijk dat het geen aparte cloud gaming-dienst wil aanbieden. “Alle cloudgames kunnen op dezelfde manier worden afgespeeld als games op Facebook: op ons tabblad Gaming of de nieuwsfeed”, schreef Andy Rubin, CEO van Facebook in een artikelen over de aankondiging van de dienst.

Tegen persbureau Reuters Facebook zegt dat het onzeker is of cloud gaming ook op iPhones beschikbaar zal zijn. “Apple behandelt games anders en heeft nog steeds de controle over een zeer waardevolle hulpbron”, aldus het bedrijf.

Het verwijst naar Apple-regels die stellen dat het streamen van games alleen is toegestaan ​​als elke game zijn eigen app heeft. Dat is tegen de wens van andere bedrijven: ze willen op één platform meerdere games aanbieden, zonder ze apart te hoeven downloaden.

Written By
More from Aubrey Mason

Shahid Afridi over waarom hij MS Dhoni hoger beoordeelt dan Ricky Ponting als kapitein

MS Dhoni en Ricky Ponting hebben beide twee WK-titels op hun naam...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *