Fahim Saleh, de 33-jarige CEO van Gokada, werd uiteengereten gevonden in een appartement in New York

Fahim Saleh
De politie van New York bevestigde dat er dinsdag een man dood was aangetroffen in een appartement in de Lower East Side van Manhattan. De bron identificeerde hem als tech-ondernemer Fahim Saleh, een durfkapitalist en CEO van Gokada, Het bedrijf voor motorrijtuigen in Nigeria.

Saleh werd maandagavond voor het laatst gezien in bewakingsbeelden en stapte in de lift in zijn flatgebouw in de Lower East Side van Manhattan, zei de bron.

Een in het zwart geklede man – volgens de politie vermoedelijk de aanvaller van Saleh – wordt volgens de functionaris gezien in de video die met hem de lift binnenkomt. De lift in het gebouw van Saleh gaat rechtstreeks naar de appartementen daar, zei de bron.

Eenmaal in het appartement van Saleh begon de vermeende aanvaller hem aan te vallen, zei de bron.

Toen de zus van de CEO hem ging inchecken, ontdekte ze Saleh’s romp in een ruimte naast de woonkamer, zei de ambtenaar.

Andere delen van zijn lichaam werden in individuele tassen in het appartement gestopt, zei de bron.

De politie heeft nog geen motief bepaald achter de gruwelijke aanval, zei de bron. De NYPD onderzoekt hoe de aanvaller het appartementengebouw heeft verlaten.

De familie van Saleh bevestigde zijn dood in een verklaring.

‘De krantenkoppen spreken over een misdaad die we nog steeds niet kunnen doorgronden’, aldus de verklaring. ‘Fahim is meer dan wat je leest. Hij is zoveel meer. Zijn briljante en innovatieve geest nam iedereen die deel uitmaakte van zijn wereld mee op reis en zorgde ervoor dat hij niemand achterliet.’

READ  Volledige uitschakeling van troepen langs LAC noodzakelijk: India, China zijn het daarmee eens

‘Er zijn geen woorden of daden om ons troost te bieden, behalve de gevangenneming van de persoon die onze geliefde niets minder dan kwaad betoonde.’

Gokada noemde Saleh’s dood “plotseling en tragisch” op Twitter.

“Fahim was een geweldige leider, inspiratie en positief licht voor ons allemaal”, schreef het bedrijf. “Ons hart gaat uit naar zijn vrienden, familie en al diegenen die de pijn en het verdriet voelen die we momenteel ervaren, hier bij Gokada. Alle updates en veranderingen zullen met je worden gecommuniceerd, zoals het zich ontvouwt. Voor altijd in ons hart.”

CNN heeft contact opgenomen met het kantoor van de medische onderzoeker en NYPD voor verder commentaar.

Als middelbare scholier richtte Saleh PrankDial.com op, een website voor vooraf opgenomen grap-telefoontjes die, schreef hij in 2018, had sinds de start meer dan $ 10 miljoen gegenereerd. Hij bleef sites vinden en verkopen tijdens zijn tienerjaren en zijn tijd aan de Bentley University.
Meest recentelijk richtte hij de durfkapitaalonderneming op Adventure Capital, dat investeerde in start-ups met ride-sharing in landen als Bangladesh en Colombia.
Op medium, waar hij regelmatig blogde, noemde hij zijn oprichting van Gokada ‘een van de meest vooruitstrevende dingen’ die hij ooit had gedaan. Zijn beperkte kennis van het transportsysteem van Nigeria zette aanvankelijk Nigerianen uit die hij probeerde te rekruteren voor zijn start-up.
Het bedrijf haalde meer dan $ 5 miljoen op en huurde meer dan 800 chauffeurs, maar Gokada’s zaken liepen eerder dit jaar vast toen Lagos commerciële motorfietsen in de stad verbood. Saleh filmde een gepassioneerd pleidooi namens zijn werknemers om het verbod op te heffen. Ondertussen draaide het bedrijf om levering en was het bezig met het lanceren van een bootdienst, vertelde hij CNN in februari.

“We hebben de NYPD en andere leden van de wetshandhaving nodig en dringen er bij hen op aan ijverig te werken om deze gruwelijke misdaad te doorbreken en gerechtigheid te brengen voor Fahim,” zei zijn familie.

READ  PlayStation 5-games gelanceerd tijdens Game Awards 2020 [trailers]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *