Team Sachin Pilot naar Ashok Gehlot

NDTV News

Hoogtepunten

  • Defecten, die in september plaatsvonden, hadden Mayawati woedend gemaakt
  • Ze plaatste een reeks tweets waarin het Congres werd beschuldigd van het kopen van haar MLA’s
  • De heer Gehlot herhaalde woensdag beschuldigingen van paardenhandel door BJP

Jaipur:

De beweringen van Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot over paardenhandel en een Rs 20-crore-deal met de BJP hebben de hackels in het Sachin Pilot-kamp doen toenemen. Een voormalige minister en een andere leider zijn naar voren gestapt om de herinnering van de heer Gehlot op te frissen over de tijd dat MLA’s van Mayawati’s Bahujan Samaj-partij tot het congres toetraden. “Vandaag zeggen ze dat er wordt gesproken over”len-den“(geven en nemen). Ik wil de eerste minister vragen – hoeveel geld is er aan ons betaald toen ik lid werd van het congres? Zeg de waarheid”, zei voormalig minister Ramesh Meena, een van de leiders die de overstap maakte .

BSP MLA’s hebben hun partijen tweemaal verlaten en zijn samengegaan met het congres, “beide keren op verzoek van de heer Gehlot”, zei de heer Meena. In zijn eerste ambtstermijn heeft de heer Gehlot vier BSP-wetgevers in het congres ingewijd, in zijn tweede nog eens zes.

De laatste reeks afvallingen, die in september vorig jaar plaatsvond, had Mayawati woedend gemaakt. De BSP-chef had een reeks tweets geplaatst waarin het congres werd beschuldigd van het kopen van haar MLA’s.

“De mensen van Rajasthan noemen Ashok Gehlot een goochelaar. Het soort beschuldigingen dat hij tegen ons heeft gemaakt, toont aan dat hij dat echt is. Goochelaars kunnen allerlei waanideeën verspreiden onder het publiek”, zegt Murari Lal Meena, de MLA van Dausa die deel uitmaakt van de heer Pilootteam.

READ  Warzone-spelers zijn verdeeld, waarbij de "stapelende" meta domineert.

“Vandaag beschuldigden ze ons van corruptie. Dat heeft ons echt pijn gedaan. Ik wil vragen wanneer we van BSP kwamen, hoeveel geld hebben we van hem afgenomen? Vervolgens hield hij toespraken over hoe we zo eerlijk waren. Ik wil vragen hoe komt het dat we nu corrupt zijn? ” hij zei.

Eerder op woensdag herhaalde de heer Gehlot zijn aantijgingen van paardenhandel door de BJP voorafgaand aan de verkiezingen in Rajya Sabha. Maar deze keer beschuldigde hij de heer Pilot, zijn voormalige plaatsvervanger, van betrokkenheid.

De eerste minister, wiens regering tot de rand van de ondergang werd gedreven na de opstand van de heer Pilot, zei: “De voormalige PCC-chef was betrokken bij de betrekkingen met BJP. Ik heb bewijs van paardenhandel”.

“Er werd geld aangeboden. En wie gaf de toelichting dat er niets aan de hand was? Degenen die zelf deel uitmaakten van de samenzwering geven opheldering”, zei de heer Gehlot door persbureau Press Trust of India.

Het was een politieoproep aan de heer Pilot voor een onderzoek naar de vermeende “paardenrennen” die zijn opstand in het weekend veroorzaakten.

Bronnen in de buurt van de 42-jarige leider zeiden dat het een enorme vernedering voor hem was. De heer Gehlot had geprobeerd de dagvaarding te bagatelliseren en zei dat hij er ook een had ontvangen, maar het team van de heer Pilot had het afgewezen als een oogspoeling, aangezien de heer Gehlot, als de baas van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de baas was van het onderzoeksteam.

Zijn opmerkingen kwamen toen de tekenen van “terugtrekking” afkomstig waren van de ebel-factie, waarbij de heer Pilot beweerde dat hij niet toetreedt tot de BJP. Het congres, dat hem van zijn functie bij de regering en de partij had beroofd, zei dat hij het moest bewijzen door uit het door BJP geregeerde Haryana te vertrekken en naar Jaipur te gaan.

READ  12,5 minuut, sprintrecord Elden Ring overtreft op één na alle coaches

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *