Fake Cyberpunk 2077 Mobile Game bevat ransomware

Gezien het feit dat Cyberpunk 2077 een game is waarin hacking een van de centrale gameplay-aspecten is, dacht je misschien dat dit een soort van gematigde voorloper zou zijn geweest om iedereen eraan te herinneren dat het internet over het algemeen een prachtige plek is, er is ook een deel ervan dat volledig is gewijd aan het stelen van informatie (of geld) van u.

Een Twitter-bericht volgen door gebruiker ‘@ sjonnie‘, maar het lijkt erop dat we hier misschien iets heel ironisch in handen hebben, aangezien een mobiele versie van Cyberpunk 2077, momenteel beschikbaar in de Google Play Store, ransomware bevat!

https://twitter.com/sh1shk0va/status/1338999532701577216?ref_src=twsrc%5Etfw

Cyberpunk 2077 nep mobiel spel

In eerste instantie presenteert de ‘game’ zichzelf redelijk legitiem met het citeren van positieve recensies en het schijnbare makersmerk van CD Projekt Red. Zoals u wellicht weet, zijn dit veel voorkomende tactieken die worden gebruikt met nep- / oplichtingsapplicaties en u hoeft alleen maar aan de oppervlakte te krabben voordat er waarschuwingssignalen verschijnen, zoals uitzonderlijk grove spelfouten.

Dus, wat doet dit? – Welnu, een grote alarmbel moet gaan rinkelen bij het opstarten van de applicatie, omdat deze om toegang tot uw mediabestanden vraagt. Als je echter ja zegt, sluit de app ze volledig uit met, zoals je misschien al geraden had, een bericht dat $ 500 in Bitcoin vraagt ​​om je weer toegang te geven tot de gecodeerde bestanden.

Wat moeten we doen?…

Gelukkig lijkt het erop dat de ransomware die in deze app verborgen is, enigszins grof is en als je dus enige kennis hebt van codering, kan een snelle blik in de applicatiebestanden de code onthullen om je gecodeerde gegevens te ontgrendelen. – Voor het geval het echter moet worden gezegd, moeten we 100% duidelijk maken dat er geen officiële mobiele versie van Cyberpunk 2077 is. Dus als u er een ziet adverteren, vermijd deze dan zoals u zou doen met 80% van de andere shovelware op dergelijke mobiele winkelplatforms.

Wat denk je? – Laat het ons weten in de comments!READ  Alles wat u wilde weten over Gen Z, maar niet durfde te vragen
Written By
More from Eda Greene

Coming 2 America Volledige film gratis om online te kijken Video Downloader – Movie Daily

“Coming 2 America”, het vervolg op Eddie Murphy’s komische film uit 1988,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *