Fall Guys is hotter dan ooit omdat het gratis is om te spelen

Beans racen op de baan bij Fall Guys.

schermafbeelding: Mijn stem

Je hebt misschien enkele recente berichten gezien, op sociale media-accounts die meestal worden geassocieerd met serieuze multiplayer-shooter-games, over de “skills gap” – de algemene ongelijkheid in vaardigheden tussen professionele spelers en casual fans van een bepaald spel.

Voor competitieve multiplayer-games is het de moeite waard om de ‘skills gap’ vast te leggen. Laten we zeggen dat iemand die nog nooit een game heeft gespeeld, een aantal knoppen kan schudden en de beste speler op het veld kan uitschakelen. Dit is een kleine vaardigheidskloof en niet leuk om naar te kijken. Maar kijken naar een wedstrijd met een hoog vaardigheidsniveau is als kijken naar een Olympische sport, terwijl de pro’s uitblinken door verbluffende balletbewegingen uit te voeren, terwijl ze er allemaal als een fluitje van een cent uitzien. Je hoort de hele tijd de ‘vaardigheidskloof’ in een gesprek over het spelen van games op hoog niveau zoals Hallo En de Plicht.

Maar deze keer niet. Nee, deze keer is de game die ieders aandacht trok voorbij val jongens, een twee jaar oude platformer royale game die op dit moment een tweede wind krijgt, deels omdat het geweldig is om naar te kijken. opduikt, val jongensondanks zijn super absurditeit en Mario-feestjeHij leek een belachelijk grote vaardigheidskloof te hebben.

Het komt niet vaak voor dat het spel de wereld twee keer verovert. Britse studio Mediatonic voor het eerst uitgebracht val jongens Voor PlayStation 4 en pc in augustus 2020 bleken de pastelkleurige beelden en het gevoel van verbondenheid (60 spelers tegelijk!) een sociale zalf te zijn tijdens de donkerste dagen van de pandemie. De samenleving bloeide, mede dankzij de buzz die het veroorzaakte Onconventionele reclamecampagne op basis van Twitch. Maar het klopte ook vrolijk: Elke ronde speelt als een reeks kleine, innovatieve minigames die het aantal spelers langzaam verminderen totdat er nog maar één winnaar over is.

maart 2021, Epic Games heeft Mediatonic overgenomen. val jongens Het maakte zijn weg naar Xbox en Switch vorige maand. Tegelijkertijd, in de voetsporen Rocket League—Nog een multiplayer-game ontwikkeld door een studio die door Epic is gekocht na een meteorietring—val jongens Volledig gebruik maken van een gratis te spelen model.

Gratis spelen was een enorme zegen val jongensAls je een bestand kunt negeren Problemen met de lanceringsdag van de server. vorige week, Mediatonic zei: val jongens eerder gespeeld 50 miljoen mensen Sinds de gratis te spelen hub. (Enkele van ’s werelds grootste gratis schietspellen, zoals fortnite En de Apex LegendsEn de records maken Van ongeveer 70 miljoen unieke spelers per maand. schattingen Peg-actie – RPG Jinshin-effect Iets minder dan 65 miljoen.)

Dit leidt ons naar val jongensDe nieuw opkomende vaardigheidskloof. Met zo’n groot spelersbestand zullen sommige mensen enorm goed zijn in het spel en veel beter presteren dan de standaardspelers. Een van deze ronde-makende clips (7 miljoen views en counting, op het moment van schrijven) laat een speler zien die foutloos loopt in een van de races van het spel. Het werd gisterochtend voor het eerst gedeeld door Moderne OorlogszonePopulair Plicht Fanaccount, wie bespotte het”val jongens Heeft een grotere vaardigheidskloof dan Activision’s high stakes battle royale:

De clip alleen al lokte verbijsterende reacties uit van enkele van de grootste namen in competitieve esports. “Ik heb duidelijk de verkeerde wedstrijd uitgeschakeld” [skull emoji]” Alex “Shuai” Hopeeen gunst Hallo Analist en esports, Hij zei in een tweet. “Bruh op god Nooit meer een videogame, gewoon een spin-off meer wtf [face with tears of joy emoji]” Jake Luckyberoemde esports-commentator, Hij zei in een tweet.

Het is slechts één voorbeeld van een interessante mini-huishoudindustrie, waarbij: val jongens Spelers delen geweldige gameplay-clips die vervolgens honderdduizenden (of meer) views verzamelen. Sommige demonstreerden “vaardigheidssprongen”, waarbij spelers ongeautoriseerde maar fysiek bewandelbare paden gebruiken door multiplayer-fasen:

Anderen scheppen op over hun 50 keer opeenvolgende overwinningen, een andere vorm van bewijs ervan val jongens Hij heeft een legitieme vaardigheidskloof en is niet afhankelijk van geluk:

Oh, ja, en als je nog steeds niet gelooft in de plotselinge, onmiskenbare tweede golf van overheersing, hier is het: klonen, het ultieme stempel van echt succes van het kapitalisme. Nintendo heeft Droom Kirby Buffet aan het werk, gisteren aangekondigd De Switch staat gepland voor een release deze zomer. (Uiteraard de ontwikkeling van Droom Kirby Buffet Het was er lang geleden val jongens Ik ben vorige maand overgestapt op een gratis te spelen model.) Deze week nog, struikelspelleneen kloon zo schaamteloos dat de DMCA uit de hemel moet worden gehaald, Bovenaan de iPhone-hitlijsten.

Verdomme, ik ben helemaal opnieuw aan het downloaden val jongens Vanavond, toch?

READ  Die cognitieve test betekent niet wat Donald Trump denkt dat het betekent
More from Madison Garrett
De tools die u kunt gebruiken
Soms merkt u misschien dat klikken op de knop “Afbeelding downloaden” in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *