Fantastische wedstrijd van Tonga in de OFC Women’s Cup kwartfinale

Hoewel Mataliki, Tonga’s nationale damesvoetbalteam, de kwartfinale verloor van Papoea-Nieuw-Guinea, was de wedstrijd naar verluidt een van de beste van het toernooi.

Papoea-Nieuw-Guinea won met 3-2 op penalty’s, na 3-3 in verlenging in een knotsgekke wedstrijd.

OFC Dit is gemeld beng Gekwalificeerd voor de halve finales van OFC Women’s Africa Cup of Nations 2022, na het verslaan van Tonga in een van de beste wedstrijden van het toernooi ooit HFC Bankstadion in Suva.

Mataliki verraste in de eerste helft van de eerste plaats bengTwee goals in de eerste helft.

beng Hij heeft alle voorgaande drie gewonnen OFC De Africa Cup of Nations voor vrouwen botst tussen deze twee partijen, waarbij Tonga in geen van beide wedstrijden scoorde. Een half uur later brak het team van Matalecki dat record op spannende wijze.

Het was een familieaangelegenheid, want Daviana Vaca liet de lange bal van tweelingzus Lavigne vallen voordat hij een fel schot van 35 meter over Watpore afvuurde om een ​​welverdiende voorsprong veilig te stellen.

Hoewel de underdog van Tonga naar voren bleef drukken en het was de dominante verdediger Lavigne die nog een pass kreeg voor het tweede doelpunt van Tonga.

beng Tonga reageerde en hield stand tot het einde van de normale speeltijd, en Lavigne Vaca zorgde opnieuw voor een koppig verdedigend stuk om Kaibo vroeg in de verlenging te weigeren voordat Badiou dacht dat ze de overwinning veilig stelde, met Charlie Yanding’s kopbal slechts een goede voorzet voor Tonga. Om meer toernooien te produceren.

beng Ze speelt nu tegen Samoa in de halve finale op 27 juli, terwijl Tonga, die zich voor de kwartfinales kwalificeerde dankzij een beter eerlijk spelrecord dan Vanuatu, teleurgesteld maar trots was op hun inspanningen.

READ  Premier Narendra Modi zal binnenkort de situatie van Covid bespreken met de belangrijkste ministers van 10 staten

“Het is teleurstellend en de meiden zullen erg teleurgesteld zijn, maar ik denk dat het hun beste wedstrijd van het toernooi is”, zei Tonga-coach Connie Selby.

“Ik ben erg trots op hen. Ik denk dat het land ook trots op hen zou moeten zijn.”

Papoea-Nieuw-Guinea 3 AET (Ramona) PADIO 63′, 99′, Megan gunimba 70′)

3. Tonga AET (Daviana vakantie 29′, Jasmijn LottoANIU 44′, 109′)

Ondertussen zijn de laatste vier die deze week in de halve finale spelen de Salomonseilanden, Fiji, Samoa en beng.