“Ik denk dat je mij op een heel hoog niveau hebt zien spelen.”

“Ik denk dat je mij op een heel hoog niveau hebt zien spelen.”

Denver Nuggets-bewaker Jamal Murray (27) beweegt na het scoren van een driepuntsbasket tegen de Portland Trail Blazers in het vierde kwartaal in de Ball Arena in Denver op vrijdag 2 februari 2024. De Nuggets wonnen met 120-108. (Foto door Andy Cross/The Denver Post)

De afgelopen jaren, en vooral sinds zijn uitbundige optreden in de NBA Finals van afgelopen zomer, heeft Jamal Murray gestaag een mantel aangetrokken die aanvoelt als een indirect compliment.

Hij wordt beschouwd als de beste speler in de NBA, of in ieder geval de meest talentvolle, en is nooit uitgeroepen tot All-Star.

De Nuggets-bewaker werd, nadat hij in zijn zevende gezonde seizoen als prof opnieuw de cut had gemist, zondag gevraagd of het op dit punt motiverend is.

“Ja natuurlijk, maar er zijn veel spelers in de competitie die sterren zouden moeten zijn (en dat niet zijn), begrijp je wat ik bedoel?” zei Murray. “(De'Aaron) Fox was geen All-Star. Er is nog iemand. Trae (Young) was geen All-Star. Dus…wat wil je dat ik nu doe? Ik denk dat je mij op een heel hoog niveau hebt zien spelen tegen dezelfde spelers die all-stars zijn.

Murray heeft dit seizoen gemiddeld 21 punten (een haartje verwijderd van zijn carrièrehoog), 6,6 assists (carrièrehoog) en 1,9 omzet (laagste sinds zijn rookiejaar) per wedstrijd. Zijn gebruikspercentage van 26,7% is hoger dan ooit, en zijn shooting splits liggen op schema om zijn breakout seizoen 2020-21 te evenaren voor het beste uit zijn carrière: 47,1% vanuit het veld, 40,6% vanuit de 3-punts range en 85,4% vanuit 3-punts bereik. Foute lijn.

READ  5/7/2022: Open Game Thread - Lookout Landing

“Ik bedoel, het gebeurt elk jaar”, zei Nikola Jokic, die werd geselecteerd voor zijn zesde All-Star Game op rij. “…Ik heb het gevoel, of wij voelen, dat hij een (All-Star) zou moeten zijn.” Maar misschien zijn dat alleen wij.

Zoals Murray zelf opmerkte, was er een druk veld met spelers die om plaatsen streden. Hij staat momenteel op de elfde plaats onder de bewakers van de Western Conference, en volgens de huidige parameters zijn er slechts twaalf spelers per conferentie nodig. Sacramento's Fox miste een uitnodiging voor Indianapolis ondanks een gemiddelde van 27,5 punten en een career-high van 38% ten opzichte van drie. Zijn werkelijke schietpercentage is nipt beter dan dat van Murray op zondagavond (57,8% tot 57,7%).

“Vorig jaar had ik het gevoel dat Aaron Gordon een goede zaak had om een ​​All-Star te worden, en dit jaar had ik het gevoel dat Jamal Murray een goede zaak had om een ​​All-Star te worden. Maar dat was niet het geval. 'Ik heb het gevoel dat hij een goede zaak had om een ​​All-Star te worden. Geweldig'', zei Nuggets-coach Michael Malone. Maar op een vreemde manier is hij misschien geen All-Star, maar voor mij is hij een superster. Hij is een wereldkampioen. En hij deed dingen in de play-offs die veel All-Stars nooit zouden doen en ook nooit zullen doen. En dat is iets wat niemand Jamal Murray kan afnemen. … Wat ik leuk vind aan Jamal is dat hij een teamspeler is, en hij helpt dit team liever opeenvolgende kampioenschappen te winnen dan een All-Star-titel te behalen.

READ  De tweet van Amitabh Bachchan na de dood van Amar Singh zegt het zonder woorden

Als er één factor is die Murray dit seizoen ervan heeft weerhouden zijn statistisch vergelijkbare tijdgenoten te verslaan voor een reserveplek (Paul George, 22,9 punten bij 46,4/41,2/90,9%), dan zijn het waarschijnlijk gespeelde wedstrijden. Murray speelde slechts in 37 van Denver's eerste 51 wedstrijden, nadat hij november had gemist met een enkelblessure. Het was een vroege tegenslag in zijn zoektocht naar individuele onderscheidingen die Murray ondanks zijn indrukwekkende cijfers duidelijk niet kon overwinnen.

Malone betwistte dat onbeschikbaarheid een geldige reden voor diskwalificatie was.

“Wat je leest is: ‘Oh, hij heeft niet genoeg games gespeeld om een ​​All-Star te worden’, en al deze verschillende soorten tirades over waarom spelers niet slagen,” zei Malone. 'Nou, hij zit in een verliezend team. Nou, hij heeft niet genoeg wedstrijden gespeeld. Ik denk dat het allemaal BS is. Veel jongens winnen van verliezende teams. Veel spelers missen wedstrijden. We zullen zien of Jamal dat als motivatie gebruikt of niet. Maar ik denk dat hij enthousiast is om dit team te helpen winnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *