Federale rechter verwerpt enkele claims van Apple in de strijd tegen Epic Games

Federale rechter verwerpt enkele claims van Apple in de strijd tegen Epic GamesFILE PHOTO: De populaire videogame “Fortnite” van Epic Games is afgebeeld op een scherm in deze afbeelding op 14 augustus 2020. REUTERS / Brendan McDermid / Illustratie

Amerikaans juridisch nieuws

Reuters-personeel
(Reuters) – Een federale rechter in Californië heeft dinsdag laat op dinsdag enkele van de tegenvorderingen van Apple Inc tegen Epic Games afgewezen, in een geschil dat ertoe heeft geleid dat de game “Fortnite” van de online gamemaker is verwijderd uit de App Store van de iPhone-maker.

Apple en Epic zijn in een juridische strijd verwikkeld sinds augustus, toen de maker van de populaire game zijn eigen in-app-betalingssysteem lanceerde om de zogenaamde monopolistische praktijken van Apple te omzeilen.

Epic had in oktober voorafgaand aan de hoorzitting van dinsdag een motie ingediend om de tegenvorderingen van Apple wegens opzettelijke inmenging in toekomstig economisch voordeel en conversie, waar Apple had gevraagd om verloren App Store-vergoedingen en andere geldelijke schadevergoeding, te ontslaan.

“Hierbij wordt bevolen dat de aanvraag van John I. Karin wordt ingewilligd”, zei de Amerikaanse districtsrechter Yvonne Gonzalez Rogers in de indiening van dinsdag, verwijzend naar de aanvraag van de advocaat voor Epic.

Een rechter in oktober had geoordeeld dat Apple Epic’s “Fortnite” -game uit de App Store kon weren, maar de ontwikkelaarstools-activiteiten van Epic, waaronder de “Unreal Engine” -software, die door honderden andere videogames wordt gebruikt, niet mogen schaden.

“Dit is een zaak van contractbreuk met hoge inzet en een antitrustzaak en dat is alles in mijn ogen”, zei de Amerikaanse districtsrechter Yvonne Gonzalez Rogers tegen advocaten, aldus Bloomberg.

“Je kunt niet zomaar zeggen dat het onafhankelijk onrechtmatig is”, aldus Bloomberg bloom.bg/3pgZDlx zei de rechter tegen een advocaat van Apple, verwijzend naar het gedrag van Epic. ‘Je moet eigenlijk feiten hebben’, zei de rechter, eraan toevoegend dat de rest van de contractbreukzaak verder gaat.

Apple en Epic hebben niet gereageerd op het verzoek van Reuters om commentaar. De iPhone-maker vertelde Bloomberg dat het het niet eens was met de beslissing van de rechter op dinsdag, en voegde eraan toe dat het duidelijk was dat Epic zijn contract met het bedrijf had geschonden.

READ  Madden NFL 22 geeft de Seattle Seahawks unieke voordelen op het gebied van thuis
Written By
More from Lesley Curry

Microsoft Edge ging aan en Apple werd boos

Apple nu vervelend? Foto: Microsoft Hij was stiekem, hij was Microsoft Edge​...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *