Het is tijd om pc-gaming vanaf uw bank te proberen

Banken zijn niet aanwezig in de visioenen van de meeste mensen voor hun PC gaming setup: een gloeiend slagstation rondom gevormd een stoel en een bureau, geoptimaliseerd voor verticaal gamen. Maar acht maanden na de pandemie, met veel kantoormedewerkers nog steeds WFH, met sommigen ontspannen Apex Legends in dezelfde stoel aan hetzelfde bureau is niet zo aantrekkelijk. De bank roept.

Couch-gaming is synoniem voor consoles, jij en je draadloze controller versmelten tot een goed onderhouden doorsnede tegenover een tv die aan een muur is bevestigd of op een mediatafel staat. Microsoft en Sony komen uit glanzende nieuwe dozen met verleidelijke specificaties, gericht op het maximaliseren van die meeslepende bankervaring. Maar als u een pc heeft, heeft u veel meer opties dan u misschien denkt.

Terwijl consoles van de volgende generatie zijn enorm krachtig, aan het eind van de dag zijn het gewoon mini-pc’s met softwarespecifieke voordelen. “Behalve dat mensen een toetsenbord en muis tevoorschijn halen en een e-mail opstellen, is veel van wat er op onze console gebeurt, vergelijkbaar met wat er op een pc gebeurt”, vertelde Xbox-hoofd Phil Spencer aan WIRED in een interview in juni. Je zou $ 300 tot $ 500 kunnen uitgeven aan een console van de volgende generatie voor de premium gaming-ervaring op de bank. Of, als je al een gaming-pc hebt, kun je gewoon een superlange HDMI-kabel kopen. Dit is niet ironisch; PC-gaming vanaf je bank is misschien wel de meest veelzijdige, comfortabele en krachtige manier om games te spelen.

Geen standaardmanier om te gamen

Er is geen standaard voor pc-gaming op de bank, zoals je gewoon een console op een tv-standaard kunt plaatsen en een draadloze controller kunt gebruiken. In 2013 begon Valve met de uitrol een groots plan vervang gameconsoles door pc’s, waaronder het zogenaamde Steam Machine-apparaat. Het was een console-lite waarop Valve’s eigen, op Linux gebaseerde SteamOS draaide. Toen dat voorbij was, lanceerde Valve Steam Link, een stukje hardware dat pc-games naar televisies streamde. Het kreeg lovende recensies vanwege zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid, maar werd stopgezet in 2018 (het apparaat en de software-iteratie worden nog steeds ondersteund.)

READ  EA's Black Friday-uitverkoop biedt kortingen op 225 pc-games vanaf $ 5

Zie dat gebrek aan standaardisatie echter als een kans: je mag je eigen setup samenstellen, iets waar pc-gamers al aan gewend zijn.

Dat is de reden waarom mijn overgang van stoel naar bank begon met een HDMI-kabel van $ 16, 25 voet. Het verbindt mijn gaming-pc – die ook mijn werkopstelling is – met een Sony-televisie in de buurt die aan de muur hangt, die tegenover mijn lelijke maar onweerstaanbaar comfortabele bank staat. De kabel is onhandig, maar het betekent ook dat latentie geen probleem is.

Als uw favoriete televisie zich in een kamer bevindt waar een HDMI-aansluiting niet mogelijk is, moet u mogelijk draadloos gaan. Sommige pc-gamers op de bank die ik heb gesproken, hebben gebruikte Steam Links van eBay gekocht of hebben de software-incarnatie gebruikt. Anderen hebben gewerkt met Nvidia’s GameStream, waarmee je games van je pc naar je tv kunt streamen als je een Nvidia Shield TV-apparaat. De configuratie is grotendeels hetzelfde, ongeacht de route die u neemt: sluit een dongle aan op uw tv, download de software naar uw pc en ze zullen een verbinding tot stand brengen.

Ik zou willen zeggen dat de resulterende latentie van de draadloze verbinding alleen een groot probleem is als je zenuwachtige shooters speelt, niet als je simulatie- of strategiespellen speelt. Maar zelfs een kleine vertraging kan frustrerend zijn als je gewend bent aan gamen op een ingeschakelde pc.

De versnelling

Uw pc leuk laten spelen met uw televisie is slechts de eerste stap. Vervolgens moeten er beslissingen worden genomen. Koopt u een nieuwe muis, toetsenbord of controller voor de extra pc-opstelling die je bij de bank bewaart? Of zet je een goedkope draadloze muis in een oud schoolboek en noem je het een dag? Star Saltzman, 38, zegt dat hij in de jaren een 8-voet houten zeilbootstoel over zijn bank plaatste om zijn muis en toetsenbord vast te houden. Nu gebruikt hij een maaltijdblad en een USB-verlenging met een draadloze dongle om het bereik van zijn draadloze muis en toetsenbord te vergroten. Andere pc-gamers op de bank waarmee ik heb gesproken, gebruiken gewoon goedkope draadloze Logitech-toetsenborden met trackpads om door menu’s te navigeren, maar gamen met een oude Xbox One- of 360-controller aangesloten op een USB-hub.

READ  Xbox One, PS4, Switch en pc-edelstenen
Written By
More from Max Mcgee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *