Florida State versloeg Wake Forest en bezorgde de Deacs hun eerste nederlaag in 10 wedstrijden

Kijk nu niet, maar Florida State (9-6, 3-1) is goed bezig. Na een paar overwinningen op middelmatige ACC-tegenstanders, breidde Florida State zijn voorsprong uit naar een voorsprong van 33 minuten tegen een Wake Forest-team dat een winning streak van negen wedstrijden had behaald en uiteindelijk de Damon Deacons met vijf tegenhield, 87-82. . Jameer liep voorop met teamhighs in punten (19) en assists (9), terwijl Darren Green Jr. 17 punten, 5 boards en 5 steals toevoegde.

Eerste helft:

Wakker bos De wedstrijd begon met een run van 5-0, waarbij FSU een paar haalbare lay-ups miste, wat helaas een trend zou zijn voor de helft. De Knowles gebruikten echter verwoestende verdediging en schieten vanaf grotere afstand om terug te slaan met een run van 10-0, waardoor de Demon Deacons een dubbelspel zagen. De defensieve intensiteit zal aanhouden, met verschillende grote blokken voor Jameer Watkins en Papa Miller. Dit leek de bezoekers weer op de hielen te zitten, omdat ze dit niveau van strijd niet per se verwachtten van een team dat slechts twee wedstrijden boven de .500 zat.

De teams speelden de volgende minuten heen en weer basketbal. Darren Green Jr. maakte een overgangs-3-pointer om FSU een voorsprong van 8 punten te bezorgen, maar Wake sloeg zelf een 3-pointer en duwde de score naar 20-15 met minder dan 11 minuten te gaan in de eerste helft. Van daaruit ontketenden de Seminoles een 7-0 punt dat culmineerde in het schot van Green Jr. na een diefstal van Watkins. De menigte stond op en dwong Steve Forbes een time-out te vragen om zich te hergroeperen.

Eerlijk gezegd waren het een geweldige eerste twaalf minuten voor de Noles. Ze dwongen Wake tot een omloopsnelheid van 29%, schoten 4-6 uit drie en hielden het spel in hoog tempo in beweging. Deze gebieden zijn hun recept voor succes dit seizoen, en destijds was het 27-17 Noles voor de jongeren onder de 8 jaar.

Na de time-out raakten de Seminoles wat onsamenhangend. De jongens stonden stil bij de bal tijdens de aanval, terwijl de Devil Deacons aanzienlijke druk op de bal uitoefenden en laat op de klok een aantal harde schoten dwongen. Aan de andere kant maakten de Deacs back-to-back drieën en zo werd de voorsprong teruggebracht naar vier, 27-23. FSU stopte uiteindelijk Wake's 8-0 run toen Watkins een paar freebies neerhaalde nadat hij tijdens het schieten een fout had gemaakt.

READ  Waarom honderd dubbele kopballen het vrouwenspel promootten | Vrouwen cricket

Nadat de drie van Taylor Paul Bowen vanaf de bovenkant van de sleutel de voorsprong van FSU kort naar 7 hadden geduwd, bleef Wake zich ingraven en het werk doen. Efton Reed, een speler die serieus overwoog om van de middelbare school de NFL te halen, heeft veel schade aangericht met zijn scoren, rebounden en passen. Zijn springer bracht de wedstrijd gelijk op 34, en Wake breidde die voorsprong uit naar 38-34. Na al dit werk van de Seminoles hadden ze nu twee bezittingen achter zich.

Ze toonden echter dezelfde verbeterde mentale weerbaarheid als waartegen ze zich toonden Virginia Tech-hockey Zaterdag verdorde de staat Florida niet. Omgekeerd won FSU de laatste 90 seconden met 8-3 achter het scorende duo Cameron Corhin en Miller, en kopte met een nipte 42-41 voorsprong de kleedkamer in.

Watkins en Green Jr. waren de uitblinkers in de eerste helft, maar Knowles kreeg sterke bijdragen van het hele veld.

de andere helft:

FSU opende de tweede strofe om vroeg in de eerste helft terug te keren naar waar ze goed in waren: wat leidde tot omzet in Wake Forest. Nadat de Deacons kort de leiding hadden genomen na twee vrije worpen, bestookte Florida State Wake met zes van de volgende zeven balbezit met een mix van levende en dode afhaalrestaurants. En hoewel de Seminoles niet elk punt konden kapitaliseren, was het genoeg om FSU in staat te stellen een achterstand van één punt om te zetten in een voorsprong van 11 punten, 54-43.

De marge van FSU groeide tot 13 na Chandler Jackson's eerste bucket van de wedstrijd, maar de bank van FSU kon de leiding niet behouden. Een snelle 7-0 run, aangewakkerd door enkele FSU-omzetten, bracht de voorsprong terug naar zes. Paul Bowen stopte het bloeden met een briljante springer, maar door een omzet van Primo Spears in de baan kon Wick de stand terugbrengen naar zes na de media-time-out onder de 12 jaar.

READ  Pacers vs.Cavaliers - Game Preview - 3 maart 2021

Tussen de 12e en 8e minuut maakten de Seminoles genoeg emmers om vast te houden. Jackson maakte twee zachte springers en de Spears kregen een acrobatische lay-up om naar beneden te gaan, maar de Devil Deacons vlogen plotseling in brand aan de andere kant en matchten de mand van Noles met de mand. Een overtreding van Nickelberry om 8:05 uur stopte de klok en stelde Hamilton in staat vijf nieuwe lichamen op het veld te krijgen, terwijl FSU vasthield aan een voorsprong van 67-62.

Helaas konden de nieuwe carrosserieën niet voorkomen dat Wake in de lak terechtkwam. Omdat Florida State verschillende schoten van dichtbij miste, was het een herhaling van de eerste helft toen Wake Forest terugkwam van een achterstand met dubbele cijfers en een voorsprong van 69-67 nam. Maar net als in de eerste helft hadden de Seminoles een antwoord.

Watkins maakte een persoonlijke 5-0 run om FSU een voorsprong van drie punten te bezorgen, gevolgd door Miller die een paar splitste aan de lijn en Warley een paar tot zinken bracht. Wake kreeg een lay-up om de achterstand terug te brengen naar 4, maar Green Jr. kietelde de touwtjes in handen met een 3-pointer, waardoor de Seminoles een voorsprong van 7 punten kregen met nog 4:04 over. Later, Groen, Jr. De afstand stelen en het publiek met een klap overeind brengen, wat in wezen het hoogtepunt van de wedstrijd is. Voor alle duidelijkheid: FSU moest de wedstrijd afsluiten bij de vrije worplijn, wat ze goed deden, en FSU ging de kleedkamer in met een overwinning van 87-82.

In de wedstrijd schoten de 'Noles 7-13 van drie en dwongen Wake tot omzet op 26,3% van hun bezittingen. Dit is een winnende combinatie!

Het resultaat is vierkantTakeaways en post-game:

• Er was een merkbare, gezamenlijke inspanning om bij de verf en de rand te komen. Hoewel het niet zijn vruchten afwierp omdat er veel schoten werden gemaakt, aangezien Florida State feitelijk een verschrikkelijk percentage schoot op lay-ups en korte sprongen, dwong het Wake Forest wel in grote problemen en zorgde het er ook voor dat de schutters van de FSU vanaf de perimeter open blikken kregen.
  • De veerkracht als het niet goed gaat, is veel verbeterd dan een paar weken geleden. In wedstrijden tegen de Florida Gators, Georgische buldoggen, North Carolina teerhakken, en de SMU Mustangs, gingen van 7-0 tegenstanders naar 15-0 of 19-1 door knock-out. Maar in dit geval kon FSU diep graven en een manier vinden om een ​​stop of een emmer (of beide) te krijgen om de schade te beperken.
  • Darren Green Jr. zei tijdens de winterstop dat het zijn doel is om in het NCAA-toernooi te spelen en dat zijn daden zijn woorden ondersteunen. Hij heeft zijn verdediging naar niveaus gebracht waarvan ik voorheen niet zeker wist of hij die kon bereiken (vijf steals!), terwijl hij nog steeds schoten maakt. Bij één actie laat in de wedstrijd onderschepte hij een pass, sloeg de bal naar huis, en terwijl zijn teamgenoten feest vierden, was hij de eerste back die Week 'n' Paint een gemakkelijke basket ontzegde in de overgangsfase. Geweldige tip voor de senior, die de toegangsprijs zelf waard was.
  • Jameer Watkins speelde zijn beste wedstrijd in een paar weken tijd, en dat was nodig. De transfer van VCU vulde de boxscore met 19 punten, 3 rebounds, 9 assists, een block, een steal en verschillende afbuigingen. Misschien wel het meest indrukwekkend was zijn 11-11 optreden vanaf de vrije worplijn. Zonder hem zou Knowles deze wedstrijd nooit hebben gewonnen.
  • Papa Miller zette zijn verbeterde en zelfverzekerdere spel voort. Twee vrije worpen aan het einde van de eerste helft waren groot voor zijn vertrouwen en bezorgden FSU na een lastige eerste helft de leiding.
  • Jalen Warley is een hele goede verdediger. Dat is het. Dit is de afhaalmaaltijd.
READ  Dylan Bundy maakt LA de keuze

Ik kijk uit naar:

Florida State gaat voor het eerst sinds 9 december op pad en neemt het deze zaterdag om 14.15 uur op tegen de Notre Dame Fighting Irish. De wedstrijd wordt uitgezonden op The CW.