‘Fortnite’-maker Epic vroeg Apple om een ​​eigen iPhone App Store te publiceren

  • Half augustus kreeg de razend populaire game “Fortnite” een update waarmee spelers betalingen rechtstreeks naar Epic Games konden sturen, in plaats van via de betalingssystemen van app stores op Apple en Android.
  • Apple en Google haalden vervolgens “Fortnite” uit hun digitale etalages en noemden de update een schending van de servicevoorwaarden, en Epic klaagde beide bedrijven aan.
  • Uit nieuwe documenten blijkt dat iEind juni vroeg de CEO van Epic aan Tim Cook om een ​​”concurrerende Epic Games Store-app te publiceren die beschikbaar is via de iOS App Store”.
  • De Epic Games Store zou een alternatieve optie hebben geboden voor Apple’s App Store voor iPhone- en iPad-gebruikers. Het belangrijkste is dat Apple hierdoor niet 30% van elke verkoop zou kunnen accepteren, zoals momenteel het geval is.
  • Apple weigerde via zijn advocaat, met een lange brief waarin werd beschreven waarom een ​​dergelijke optie “de zorgvuldig opgebouwde privacy- en beveiligingsmaatregelen van Apple zou ondermijnen en de ervaring van de consument ernstig zou verslechteren en de reputatie en het bedrijf van Apple in gevaar zou brengen”.
  • Bezoek de startpagina van Business Insider voor meer verhalen.

Anderhalve maand voor de maker van “Fortnite” Epic Games verklaarde Apple de oorlog Over zijn App Store-beleid gooide de game-ontwikkelaar Apple op een gewaagd idee: een alternatieve app store voor iPhone- en iPad-gebruikers, beheerd door Epic Games.

Tim Sweeney, CEO van Epic Games schreef op 30 juni dat het bedrijf ‘een concurrerende Epic Games Store-app wilde aanbieden die beschikbaar is via de iOS App Store en via directe installatie die dezelfde toegang heeft tot onderliggende besturingssysteemfuncties voor software-installatie en -updates als de iOS App Store zelf, inclusief de mogelijkheid om te installeren en software zo naadloos bijwerken als de iOS App Store-ervaring. “

READ  Travis Scott PS5-video start "strategisch creatief partnerschap"

De e-mails werden onthuld in een recente rechtszaak van Apple. Kort gezegd: Epic vroeg om een ​​iOS-versie van zijn Epic Games Store-app te publiceren, een door Epic beheerde digitale storefront, die al op Mac en pc bestaat. Sweeney vroeg Apple ook om toestemming om “concurrerende betalingsverwerkingsopties anders dan Apple-betalingen” toe te voegen.

Door deze functies voor te stellen, heeft Epic een “antitrustval” voor Apple, dat voortdurend wordt onderzocht op de manier waarop de App Store werkt. Tim Cook kreeg zelfs vragen van het congres over de kwestie tijdens een antitrusthoorzitting van het Congres eerder deze zomer gehouden.

De voorgestelde functies zouden Apple’s iOS-apparaten “net zo open en competitief maken als op personal computers”, schreef Sweeney in zijn e-mail van 30 juni aan de chief executives van Apple: CEO Tim Cook, vervolgens marketingleider Phil Schiller, software VP Craig Federighi en App Store VP Matt Fischer.

Apple wees het aanbod van Epic af via een brief van 10 juli van zijn juridisch adviseur, waarin werd beweerd dat consumenten verwachten dat “elke app die beschikbaar is via de App Store voldoet aan de strenge normen van Apple voor beveiliging, privacy en inhoud. “Het goedkeuren van een winkel van een derde, zoals die welke Epic heeft voorgesteld, zou” de gezondheid van het ecosysteem van Apple schaden “, aldus Douglas Vetter, Chief Legal Counsel van Apple. . “Apple heeft dit nooit toegestaan. Niet toen we in 2008 de App Store lanceerden. Nu niet, “voegde hij eraan toe.

Het antwoord van Vetter benadrukte veiligheid en verklaarde dat “vanwege de regels en inspanningen van Apple, iOS en de App Store algemeen worden erkend als de meest veilige consumententechnologie ter wereld”.

READ  Microsoft heeft zojuist mijn Windows 10-pc geforceerd opnieuw opgestart om meer ongewenste apps te installeren

Epic Games Store

De Epic Games Store werkt op pc- en Mac-computers als een digitale etalage en een gamingplatform.

Epische spellen


Bij het ontkennen van de verzoeken van Epic schreef Vetter: “We begrijpen dat dit in het financiële belang van Epic zou kunnen zijn, maar Apple is ervan overtuigd dat deze regels essentieel zijn voor de gezondheid van het Apple-platform en enorme voordelen met zich meebrengen voor zowel consumenten als ontwikkelaars.”

Sweeney reageerde op 17 juli en bedankte het Apple Exec-team voor hun “snelle reactie en duidelijk antwoord”, maar zei ook dat het “een trieste gang van zaken is dat de senior executives van Apple Epic’s oprechte verzoek aan het juridische team van Apple zouden overhandigen om te reageren met zo’n zelfingenomen en egoïstische dekvloer. ” Hij voegde eraan toe: “Alleen advocaten kunnen doen alsof Apple de consument beschermt door eigenaren van iOS-apparaten keuze in betalingen en winkels te ontzeggen.”

Sweeney tekende af: “Epic is het ernstig oneens met het beleid en de praktijken van Apple, en we zullen dit blijven nastreven, zoals we in het verleden hebben gedaan om andere onrechtvaardigheden in onze branche aan te pakken.”

Een maand later, op 13 augustus, stuurde Sweeney het leiderschapsteam van Apple een e-mail in de vroege ochtend voordat Epic de razend populaire “Fortnite” -app had geüpdatet met een functie om betalingssystemen in zowel Apple- als Android-appstores te omzeilen, waardoor de 30% vergoedingen die Apple en Google doorgaans innen, omzeilen.

“Ik schrijf om je te vertellen dat Epic zich niet langer zal houden aan de betalingsverwerkingsbeperkingen van Apple”, schreef Sweeney in de e-mail en voegde eraan toe: “We kiezen ervoor om deze weg te volgen in de overtuiging dat geschiedenis en wetgeving aan onze kant staan.”

De “Fortnite” -update dwong het gevecht tussen Epic en Apple openbaar te maken toen Apple de app uit de App Store verwijderde. Google heeft ook de app verwijderd, maar Android-gebruikers hebben nog steeds toegang tot de game via een directe download. Epic heeft sindsdien rechtszaken aangespannen tegen zowel Apple als Google.

Epic heeft ook een tijdelijk huisverbod aangevraagd om Apple ervan te weerhouden de app ‘Fortnite’ te verwijderen, van de lijst te verwijderen, te weigeren of anderszins onbeschikbaar te maken, inclusief updates daarvan. ‘ De bestelling zou de game terugbrengen in de App Store van Apple en spelers in staat stellen updates te krijgen, ook voor het komende seizoen. De eerste hoorzitting is gepland voor maandag 24 augustus.

Lees hier de volledige e-mailuitwisseling tussen Epic en Apple die teruggaat tot 30 juni 2020:

Heb je een tip? Neem via e-mail contact op met Business Insider senior correspondent Ben Gilbert ([email protected]), of Twitter DM (@RTLnieuws). We kunnen bronnen anoniem houden. Gebruik een niet-werkend apparaat om contact op te nemen. PR-plaatsen alleen per e-mail, alstublieft.

Written By
More from Aubrey Mason

Joe Biden leidt in drie belangrijke staten die Trump in 2016 won in nieuwe CNN-peilingen

In Florida (51% Biden tot 46% voor president Donald Trump) en Arizona...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *