Xbox One, PS4, Switch en pc-edelstenen


(Pocket-lint) – Voel je je helemaal nostalgisch? Als je wat ouderwets gamen wilt doen, hoef je de PS1 of Dreamcast niet uit de zolder te graven – zoveel van de oudere games van die machines zijn liefdevol opgepikt en geremasterd door ontwikkelaars. Geen gekraste CD-nachtmerries of pogingen om cartridges te blazen.

Hier verzamelen we 10 steenkoude klassiekers die een behoorlijke update hebben gekregen en die vroege PlayStation-, Xbox-, SNES-, Dreamcast- en Saturn-crackers naar het moderne tijdperk brengen. Als je op zoek bent naar wat erfenisplezier, waarom zou je dan niet rechtstreeks naar het verleden gaan door middel van moderne technologie, toch?

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

squirrel_widget_169242

Het is moeilijk te geloven dat de originele Link’s Awakening zo’n 27 jaar geleden op de SNES verscheen. Nintendo heeft echt diep gegraven voor de Switch-remaster, waarbij de graphics zijn opgevoerd tot ultra-schattige niveaus, met behoud van het isometrische gezichtspunt van de originele game. Wat je echter echt zal aanspreken, is hoe verdomd goed dit spel nog steeds speelt – het heeft het verhaal naar beneden om je verslaafd te houden en het voelt alsof het gisteren gemaakt had kunnen zijn in plaats van decennia geleden.

Call of Duty Modern Warfare 2

squirrel_widget_217977

Iets meer dan tien jaar geleden veroorzaakte een van de meest controversiële first-person shooters die ooit in de schappen verscheen, allerlei verontwaardiging vanwege een specifieke luchthavenmissie. En nu is het terug, volledig in tact en zonder al te veel tamtam over het twijfelachtige niveau. De graphics zijn met schoppen en stromen naar het moderne tijdperk gesleept, waardoor wat misschien wel een van de beste COD-titels ooit was, een remaster is geworden die je de actie helemaal opnieuw zal laten beleven.

READ  Het lijkt erop dat de rustige, kleinere lobby's van Red Dead Online er niet meer zijn

The Last of Us Remastered

squirrel_widget_130114

We kunnen geen ander spel bedenken dat het vertellen van verhalen naar Hollywood-niveaus bracht, naadloos geïntegreerd in een heerlijk diep en boeiend actie-avontuur. De originele game verscheen aan het einde van zijn levensduur op de PlayStation 3, dus toen de PS4 kort daarna werd gelanceerd, was deze een no-brainer om weer tot leven te brengen (net als een zombie, zij het veel aantrekkelijker) met al het nieuwe hardware zou ernaar kunnen gooien. Nog steeds een van de beste games aller tijden.

Halo: The Master Chief Collection

squirrel_widget_131655

Toen Halo bijna twintig jaar geleden als exclusief voor Xbox arriveerde, gaf het Microsoft het stempel van goedkeuring dat het nodig had om een ​​winnaar van de console-verkoop te worden. Het was de titel om first-person shooters opnieuw te definiëren voor een nieuwe generatie, voordat Call of Duty en dergelijke hun klauwen kregen. Gedurende de levensduur van de Xbox en Xbox 360 zagen we Halo, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 – allemaal met ontzagwekkende titels, we zijn er zeker van dat je het met me eens zult zijn – dat is wat dit uitgebreide pakket vormt, in geremasterde glorie.

Shenmue 1 & 2

squirrel_widget_217988

Het verhaal van Shenmue is hartverwarmend, aangezien de oorspronkelijke twee Sega Dreamcast-klassiekers zo’n cultstatus hadden dat de maker van de game, Yu Suzuki, de crowdfunding bijeenhaalde om verder te werken aan de ooit stopgezette Shenmue 3 (je kunt lezen onze recensie van dat spel hier). In de aanloop naar die lancering werd een remaster van de eerste twee titels in een dubbel pakket uitgebracht voor PS4 en Xbox One, zodat je de zeer eigenzinnige en zeer Japanse verhalen helemaal opnieuw kunt beleven. Ze hebben niet hetzelfde gewicht als een moderne titel in dit genre, maar het is een geweldige nostalgische kick – nou, als je een van de weinigen was die een Dreamcast bezitten!

READ  Wat spelen we dit weekend allemaal?

Resident Evil 2

squirrel_widget_146879

We weten het, we weten dat de geremasterde Resident Evil 3 nu ook uit is. Maar er is gewoon iets met de tweede titel in die serie dat ons echt raakt; iets heel klassiekers eraan. En na 22 jaar zijn debuut voelt de geremasterde Resi bijna toepasbaarder dan ooit. In tijden van lockdown en sociaal isolement is er iets des te angstaanjagender aan deze.

Uncharted Trilogy: The Nathan Drake Collection

squirrel_widget_217999

Ontwikkeld door Naughty Dog, prikkelden de escapades van Nathan Drake door het trio van Uncharted-games gamers in een reeks releases die gelijk verdeeld waren over zes jaar. Het actie-avonturenspel bracht wat Naughty Dog zo goed doet: verhalen integreren in echt leuk videogamen. Wetende dat Uncharted 4 naar de PS4 zou komen, heeft Sony in 2015 slim gedaan door het originele trio voor die console uit te brengen. Zelfs nu zijn deze games een stapsgewijze masterclass qua structuur, zeker een herhaling waard.

Schaduw van de Colossus

squirrel_widget_218010

Dit is een ongebruikelijke. De originele PS2 ging tegen de stroom in en leverde een open wereld op met niet veel richting, plaatsen om te bezoeken of interactie. Wat klinkt als een spiegel van de lockdown-wereld van vandaag, hè? Het doel in Shadow is om enorme kolossen neer te halen, waardoor het meer een puzzelspel wordt dan veel spellen uit die tijd. En opnieuw uitgevonden voor PS4 ziet alles er op de grafische afdeling totaal meer, um, kolossaal uit.

Crash Bandicoot N Sane Trilogy

squirrel_widget_141491

De eerste drie Crash Bandicoot-games waren een verademing in een tijdperk waarin platformgames driedimensionaal werden. Zelfs in de jaren 90 waren deze enorm leuk, maar als je nu naar de originelen zou kijken, zou je mond openvallen door het gebrek aan trouw. Gelukkig heeft Sony het trio weer helemaal up-to-date gebracht met N Sane Trilogy – je zou niet eens weten dat deze meer dan twee decennia oud waren. En als dit iets voor jou is, vergeet dan Spyro Reignited niet.

READ  Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 pc-impressies: niet doen alsof voor deze Superman

Panzer Dragoon

Sommigen zullen er dol op zijn, sommigen zullen het haten. We zitten heel erg in het voormalige kamp, ​​net als deze klassieker de game om ons kennis te laten maken met het spelen van de volgende generatie zoals het was in het Sega Saturn-tijdperk 1995. Zeker, de PlayStation stampte over de 3D-weergavemogelijkheden, maar zoals shooters in Japanse stijl gingen, deed deze ons altijd denken aan Star Fox, Sega stijl. En nu kun je het ophalen, herwerkt, voor de Nintendo Switch. Lief.

Geschreven door Mike Lowe. Bewerken door Max Freeman-Mills.

Written By
More from Eda Greene

Waar hebben fans van mobiele games hun geld uitgegeven tijdens de …

SensorTower onthulde veel dingen in zijn kwartaalrapport over app- en gamegebruik, aangezien...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *