Fortnite-maker op dag 1 bèta: Apple oefent volledige controle uit

Tim Sweeney van Epic Games, de maker van de succesvolle Fortnite-game, gaf in de rechtbank toe dat hij opzettelijk de App Store-regels had overtreden. Dat deed het door vorig jaar in Fortnite een betalingssysteem te introduceren, waarmee de gamemaker de downloadwinkel van Apple omzeilde.

Sweeney zei in een rechtszaal in Californië: “Ik wilde dat de wereld zou zien dat Apple volledige controle heeft over alle iOS-software. Apple gebruikt deze controle om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot apps. Hier is vandaag de grote rechtszaak begonnen die Epic tegen de techgigant heeft aangespannen. .

De ontwikkelaar beschuldigt Apple van machtsmisbruik. Op dezelfde dag dat Epic zijn in-game betalingssysteem introduceerde, haalde Apple Fortnite uit zijn digitale winkel. De game kan vandaag nog steeds niet worden gedownload vanuit de App Store.

Hij werd ook beschuldigd van machtsmisbruik door de Europese Commissie

Epic gelooft dat Apple de concurrentieregels overtreedt. De gamemaker vindt de commissie van het bedrijf te hoog, wat app-makers en consumenten zal schaden. In dit geval hoopt Epic twee wijzigingen af ​​te dwingen: het wil zijn betalingssysteem kunnen gebruiken en u wilt andere downloadwinkels op iOS-apparaten toestaan.

Voor de rechtbank vergeleek Epic de app store met een ‘ommuurde tuin’, een strategie die erop gericht is zoveel mogelijk kosten van app-ontwikkelaars te verlagen. Apple verdedigt zich onder meer door te zeggen dat de commissie (in dit geval 30 procent) regelmatig voorkomt. De iPhone-maker zegt ook de vergoedingen te gebruiken om van de App Store een veilige digitale aanbieder voor consumenten te maken. De primaire behandeling duurt naar verwachting drie weken.

READ  Oproep Crisiscentrum: "Download Coronalert op uw smartphone"

De Europese Commissie heeft Apple eerder beschuldigd van misbruik van haar dominante positie. De Europese Commissie heeft een bijzondere interesse in het verspreiden van muziekapps.

More from Madison Garrett

gegevensoverdrachtsnelheid van 178 terabit / seconde

Met deze snelheid zeiden de ingenieurs dat je de volledige Netflix-bibliotheek in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *