Frostpunk-bordspel levert miljoenen op op Kickstarter

De Kickstarter-campagne voor Frostpunk: The Board Game gaat de laatste 24 uur in met tot nu toe bijna $ 2,5 miljoen toegezegd. Dat maakt het een van de grootste crossover-projecten voor videogames van het jaar. Polygon ging zitten met Jakub Wiśniewski, een van de mede-oprichters van Glass Cannon Unplugged, voor meer informatie over wat fans kunnen verwachten. De levering wordt geschat op juni 2021 en de oplage begint bij € 75 (ongeveer $ 88).

Frostpunk is gebaseerd op de videogame uit 2018 met dezelfde naam. Ontworpen en gepubliceerd door 11 bit Studio, het is een stedenbouwer met een twist. De stad waar spelers verantwoordelijk voor zijn, zijn vluchtelingen van een apocalyptische gebeurtenis in een alternatief Victoriaans Europa. Als leider van de stad hebben spelers de taak om burgers warm en veilig te houden, aangezien een niet-aflatende winter tegen hen werkt.

Dit is niet de eerste keer dat Wiśniewski met 11 bit Studio aan een tafelversie van een van hun producten werkte. Hij maakte deel uit van het team erachter This War of Mine: The Board Game, die Polygon in 2017 beoordeelde. Helaas waren we er niet helemaal aardig voor.

Een deel van het probleem was naar mijn mening de structuur van het spel zelf. In plaats van de beste delen van de game te nemen en ze te gebruiken als inspiratie voor een tafelbladervaring, was het gewoon een poort – een uitgebreide, noot-voor-noot-recreatie van de videogame zelf. Het resultaat was een vervelende ervaring die veel te lang duurde om te spelen.

READ  Amazon-deal geeft de beste goedkope gamingheadset korting tot $ 30

Wiśniewski zegt dat hij en ontwerper Adam Kwapinski (ontwerper van Heren van Hellas, Nemesisen andere populaire tafelspellen) hebben een heel andere benadering.

‘Ik zou niet bellen Deze oorlog van mij een fout in welke mate dan ook, ”vertelde Wiśniewski eerder deze week in een Zoom-interview aan Polygon. “Veel van de mechanica van de videogame waren eigenlijk bijna 100% klaar om, zoals je zei, omgezet te worden in bordspellen. Frostpunk is op zoveel manieren heel anders. “

Een deel van dat verschil zit in schaalgrootte. Deze oorlog van mij was een intiem overlevingsverhaal met vier hoofdpersonen, terwijl in Frostpunk spelers zijn verantwoordelijk voor maximaal 1.000 inwoners. Maar in plaats van een poort van de videogame, gaat hij deze keer voor meer een lokalisatie.

“Ik kom uit een achtergrond van vertalen”, zei Wiśniewski. “Ik vertaalde proza ​​van het Pools naar het Engels, en andersom. We besloten ons aan te passen, te vertalen, om videogames te lokaliseren in de taal van bordspellen. Frostpunk is onze eerste benadering hiervoor. “

Volgens een trend in de tafelbladruimte is er een volwaardige demo versie van Frostpunk: The Board Game beschikbaar op Tafelblad Simulator. Eigenaars van de client kunnen de demo gratis downloaden en zelfs met hun vrienden spelen om te zien of ze de systemen leuk vinden. Alleen dan moeten ze beslissen of ze volgend jaar geld willen neerleggen voor een exemplaar.

More from Madison Garrett

Bouw nu geen high-end gaming-pc

Het zijn de beste tijden; het zijn de ergste tijden. . ....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *