GameStop ontslaat medewerker voor het lekken van Zelda: Tears Of The Kingdom Switch

GameStop ontslaat medewerker voor het lekken van Zelda: Tears Of The Kingdom Switch

Eind maart kondigde Nintendo aan dat het het officiële Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Switch OLED-model zou uitbrengen. Hoewel het een verrassingsmoment voor fans moest zijn, is de eenheid daadwerkelijk online gelekt.

Nu is in een update onthuld dat een van de personen die een rol speelde bij dit lek, is ontslagen wegens het overtreden van het bedrijfsbeleid. Volgens Kotaku was de persoon die bekend staat als “Mike” een GameStop-medewerker die een foto deelde van de inventarisdatabase van het bedrijf na het eerste lek in december – en speculeerde dat het systeem zou worden onthuld vóór Nintendo’s nieuwe gameplay-demo voor TotK.

Bijna twee weken na de show werd Mike op 11 april ontslagen. Interessant is de bewering van Nintendo dat het het lek via Reddit en de bijbehorende socialemedia-accounts naar Mike heeft getraceerd en “het bedrijf dwong om het lek te beëindigen”. Een andere GameStop-medewerker heeft naar verluidt Mike’s account aan Kotaku bevestigd.

Mike dacht blijkbaar niet dat hij in de problemen zou komen, dus probeerde hij onderweg zijn sporen niet uit te wissen. Tijdens het telefoontje om hem af te maken, zegt Mike’s manager tegen hem: “Dit is je favoriete bedrijf en nu haten ze je”. Au!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *