Garland-goal helpt Canucks een einde te maken aan 4-game losing streak met overwinning op Canadiens

De Montreal Canadiens en Vancouver Canucks hadden een slechte start van hun seizoenen. Maandagavond had de familie Canucks de overhand.

Conor Garland was de winnaar van de tweede helft toen Vancouver een 2-1 overwinning op de Canadezen in Bell Centre vasthield terwijl de Canucks een vier-game verliezende slee braken.

“Er zijn veel tegenslagen rond onze groep”, zei coach Travis Green. “We spraken voor de wedstrijd, het gaat hard, we gaan door beproevingen. Het laat veel zien over de spelers als individuen, het laat veel zien over het team en hoe je reageert.”

“We hadden het over karakter en tijden als deze onthullen veel over de spelers en de teams.”

Elias Peterson scoorde een doelpunt in de kracht van het spel voor Vancouver (7-14-2) en Thatcher Demko redde 33 ballen in het net.

Na het winnen van drie van hun negen wedstrijden tegen de Canadezen (6-16-2) in de Northern League vorig seizoen, boekten de Canucks hun eerste organiserende overwinning in Montreal sinds 2007.

“Het was een geweldig gevoel”, zei Peterson over de overwinning van Bell Center. “Ze begonnen hun seizoen ook niet goed, dus beide teams streden om punten.”

Bekijk | Canucks weert Canadezen af, beëindigt verliezende slip:

De Canucks versloegen de Habs en verloren uiteindelijk 4 wedstrijden

Conor Garland scoorde het winnende doelpunt en Thatcher Demko stopte een schot van 33-34 op weg om de Canadese Canucks met 2-1 te verslaan. 0:44

Peterson scoorde zijn eerste doelpunt sinds 9 november en gaf toe dat hij worstelde met vertrouwen.

“Ik heb het gevoel dat het allemaal om vertrouwen draait”, zei Peterson. “Het is voor mij persoonlijk een trage start. Ik heb de neiging gehad om te veel na te denken en een beetje weg te blijven van hard werken. Vandaag dacht ik er gewoon aan om zo hard mogelijk te werken en het is zeker goed om er ook een te krijgen in het machtsspel.”

READ  De gratis proefversie van Chivalry 2 start volgende week

“Het waren duidelijk twee gepassioneerde dagen.”

Het verlies van de Canadezen kwam een ​​dag nadat teambaas en CEO Jeff Molson de ontslagen algemeen directeur Mark Bergivian opruimde.

Molson belde zondag met coach Dominique Ducharme om met de spelers te praten voorafgaand aan een persconferentie op maandagochtend.

“Het waren duidelijk twee emotionele dagen”, zei Ducharme. “We hebben allemaal met Mark samengewerkt in de loop van drie en een half jaar voor mezelf. Hij is iemand die ik veel respecteer en veel veteranen missen, iemand die succes heeft geboekt en ieders geluk staat centraal.”

“Het is anders”, zei Brendan Gallagher over zijn gevoelens voor de wedstrijd. “Ik heb veranderingen gehad in de training, mijn vrienden en teamgenoten ruilden, maar Berg is hier altijd een sleutelfiguur geweest. Dus voor mij persoonlijk was het een beetje anders”

Poging om korter terug te keren

De Habs probeerden laat terug te komen, maar werden tegengehouden door een Canucks-penalty en Demko’s geweldige spel.

“Ik wilde op het laatste moment meer belangrijke alarmen in mijn spel vinden”, zei Demko. “Ik denk niet dat mijn spel slecht was, maar ik denk dat er altijd ruimte is voor verbetering. Het lijkt erop dat we elke avond met één doelpunt verliezen, dus het was een belangrijke wedstrijd voor ons vandaag.”

“Vanaf het moment dat de schijf viel, voelde je echt dat het een zware wedstrijd zou worden. Het zou niet veel zijn, dus elke wedstrijd was erg belangrijk.”

Jake Allen heeft 40 stops voor de Canadezen, zijn tweede game op rij met 40 of meer saves. Ryan Bowling scoorde zijn vierde doelpunt in tien wedstrijden voor Montreal.
READ  Speltype: Carolina vs. Troy

Jack Hughes en Peterson werkten eenmaal samen om acht minuten na de eerste periode de score te openen in zwaar spel.

Boehling kwam voor het einde van de eerste helft op 1-1. Na het jaar in de NHL te zijn begonnen, staat Poehling nu met vier punten op gelijke hoogte met Nick Suzuki voor doelpunten van de Habs-centermen.

Garland zette Vancouver in de tweede helft weer bovenaan. Bo Horvat onderschepte de ongeziene pass van Josh Anderson langs de planken en gaf door aan Garland, die zijn zevende doelpunt van het seizoen scoorde.

Met twee kansen om de kracht te spelen tegen de Canucks, de ergste penalty-dodende eenheid van de NHL, kon Montreal nog steeds de achterkant van het net niet vinden met het manvoordeel.

More from Madison Garrett
Hackers publiceren de gestolen gegevens GB
Hackers die meer dan een week geleden inbraken in Gigabyte-computersystemen, hebben een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *