‘Gay Bowser’ van Super Mario 64 is verdwenen op Nintendo Switch

Elk Bowser-niveau in Super Mario 64 eindigt in een eindbaasgevecht waarin je de gigantische Koopa op spikes gooit voor enorme schade. Tijdens deze heroïsche daad, it geluiden zoals Mario zegt: “So long, gay Bowser” – maar die iconische verkeerd begrepen regel is niet langer aanwezig in de versie van de game die in Super Mario 3D All-Stars op Nintendo Switch.

Voor alle duidelijkheid: Mario noemt Bowser eigenlijk nooit homo. De meeste mensen weten dat de eigenlijke regel waarschijnlijk “zo lang, King Bowser” is. Maar niemand geeft er echt om, want het is grappiger om je voor te stellen dat de Nintendo 64-compressie Charles Martinet’s stemacteurs niet verpest. Er is veel nostalgie van fans en liefde voor de “gay Bowser” -lijn, dat het eigenlijk een meme is. Dit zou kunnen verklaren waarom iedereen leek terug te deinzen van afschuw en teleurstelling toen Nintendo nieuw deelde Super Mario 64 beeldmateriaal op sociale media afkomstig uit de nieuwe collectie. Hier kun je Mario horen zeggen “buh-bye!” in plaats daarvan:

Zoals Kotaku uitlegt, is deze aanpassing waarschijnlijk omdat de geëmuleerde versie van Super Mario 64 in Super Mario 3D All-Stars is gebaseerd op Super Mario 64 Shindou Pak Taiou-versie, een bijgewerkte versie van de game die in 1997 in Japan werd uitgebracht. In Japan staat Bowser niet bekend als King Koopa, dus het heeft geen zin dat Mario op die manier afscheid van hem neemt.

Het internet is op zijn beurt diepbedroefd. De beste reacties op de tweet zijn spreekwoordelijk een voor de revisionistische kijk op een van de meest geliefde regels van gaming.

READ  Rajasthan op weg naar constitutionele crisis: BJP na ontmoeting met gouverneur

Degenen die niet klagen over deze heiligschennende verandering, zeggen dat we moeten opvrolijken, want eigenlijk betekent Mario’s nieuwe lijn dat Bowser nu biseksueel is.

Voormalig homo-icoon Bowser reageerde niet op tijd voor pers. Vermoedelijk is hij hierover net zo verscheurd als wij.

More from Madison Garrett

Kitty Stories en Bento Puzzles – Inbento wordt gelanceerd op Xbox One en Series X

Puzzelspellen zijn zo’n beetje een cent op de Xbox, maar niet veel...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *