Gebruik deze site om duizenden historische filmposters te downloaden

Afbeelding voor het artikel met de titel Gebruik deze site om door duizenden historische filmposters te bladeren en deze te downloaden

verduidelijking: Universele foto’s

Filmposters: ze maken ze niet meer zoals vroeger. Natuurlijk kunnen kleine onafhankelijke films wegkomen met iets interessants (meestal met een gele achtergrond), maar posters voor grote films Het is meestal een mooie formule. Maar de eerste decennia van cinema waren een ander verhaal.

Met illustraties en handgetekende letters, collages Van zwart-wit stilstaande beelden of geometrische grafische ontwerpen uit het midden van de eeuw, dit zijn kunstwerken op zich. En hoewel sommige filmposters lang geleden een ingelijste plek in de eetkamer hebben gehad, of blauw aan de slaapkamermuur zijn vastgemaakt, zijn er genoeg dingen waar we van kunnen genieten.. Dit is wat u moet weten over een website met een grote collectie klassieke filmposters die ook gratis kunnen worden gedownload.

Wat vind je in de collectie

de filmposter set Aan de Universiteit van Texas in het Harry Ransom Center in Austin bevat het ongeveer 10.000 digitale filmposters die dateren uit het stille tijdperk. We leerden voor het eerst over het online archief Uit een bericht van Kevin Kelly in de Recomendo-nieuwsbrief.

Het grootste deel van de collectie (en enkele van de leukste stickers doorbladerbaar) komen van Interstate Arena—Een serie die ooit bijna elke bioscoop in Texas huisvestte. Posters, stilstaande foto’s, lobbykaarten en persboeken beslaan de jaren 1940 tot 1970 met een bijzonder sterke reeks films. Van Jaren ’50 en ’60, waaronder musicals, epische, western-, zwaard- en sandaal-, horror- en tegencultuurfilms.

Oude filmposters zoeken, doorbladeren en downloaden

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de stickers in de set. Of je nu zoekt of browset, je wilt aan de slag Deze pagina is van de website van de groep.

De zoekfunctie werkt net als elke andere bibliotheek, inclusief een optie Geavanceerd zoeken-Maar browsen is het leuke gedeelte. Naast het bladeren door elke afbeelding, pagina voor pagina, kunt u ook zoeken naar specifieke genres, zoals misdaad, sci-fi, erotica, actie/avontuur en horror.

Klik op een poster om een ​​grotere versie ervan te bekijken, of om hem gratis af te drukken of te downloaden. Er zijn drie opties voor grootte/resolutie voor elk label. Let op dat Het Harry Ransom Center bezit de rechten niet Deze stickers zijn alleen voor persoonlijk en educatief gebruik. Heeft u specifieke vragen over het gebruik, Neem rechtstreeks contact op met het Harry Ransom Center.

READ  Oplossing: kan configuratie niet downloaden op COD Mobile
Written By
More from Eda Greene

Sprookje inactief spel The Owl and Lighthouse nu verkrijgbaar op mobiel | Lidwoord

Wooden Wolf Technology heeft The Owl and Lighthouse uitgebracht op iOS- en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *