5 handige tips voor veiliger en beter browsen

Op weg naar je werk en benieuwd hoe lang je vandaag in de file staat? Of op weg naar een onbekende locatie op vakantie en hulp nodig bij het navigeren? Google Maps is je beste vriend. Het platform werkt super soepel op je laptop, tablet en smartphone, tijdens het wandelen, fietsen, autorijden en meer.

Google Maps zit boordevol handige functies die frustratie tijdens het navigeren voorkomen. Daarnaast zijn er ook een aantal voorbereidingen die je kunt treffen om het woon-werkverkeer aangenamer te maken. Zeker met COVID als extra drukfactor om een ​​veilige route te bewandelen. Hier zijn een paar tips. Gebruik het in uw voordeel.

Met of zonder openbaar vervoer?

Reist u niet met de auto, fiets of te voet, maar met het openbaar vervoer? Dan kunt u alsnog Google Maps raadplegen. Niet voor onderweg, maar om te zien hoe druk het is. Het platform heeftprognose van transitcongestiedie laat zien hoe druk het waarschijnlijk is in een trein, bus, tram of metro. Dit is een relatief nieuwe functie voor diegenen die drukke plaatsen en piekuren liever vermijden.

De functie laat zien of er meerdere locaties beschikbaar zijn, of je trein vol is, of iets daar tussenin. Pandemie of niet: niemand houdt van een overvolle trein.

googlemaps’ prognose van transitcongestie Nu beschikbaar in 100 landen na proef in New York en Sydney. Wellicht ook in het land waar u op vakantie gaat.

Smartphonegebruik
Smartphonegebruik (Foto: Tim Samuel/Pixels)

Gebruik Google Maps om te controleren hoe druk een plaats is

Naar een restaurant, café of andere openbare plek gaan in 2021 is niet zonder risico’s. Vermijd je liever drukke plekken? Gebruik dan Google Maps om te checken hoe druk bepaalde locaties zijn.

U kunt dit doen door uw bestemming te zoeken in Google Maps >> Scroll naar beneden naar Bedrijfsprofiel >> Bekijk hier de tijden waarop de locatie wordt bezocht, bijvoorbeeld uw favoriete supermarkt of bakker.

Op basis van deze informatie kunt u piekmomenten vermijden. Dit is veel veiliger en u hoeft waarschijnlijk niet in de rij te staan. Dus twee keer winnen.

Plan uw route voordat u vertrekt en sla privélocaties op in Google Maps

Om onderweg niet voor verrassingen te komen te staan, is het verstandig om voor vertrek je route te plannen en te bekijken in Google Maps. Zeker als je op vakantie gaat en je reisschema uit verschillende onderdelen bestaat. Om een ​​complete reis te plannen, opent u Google Maps >> Vind uw eerste bestemming >> Klik op de pijl voor een routebeschrijving >> Klik op “+” om meer bestemmingen aan uw reis toe te voegen.

Het is ook mogelijk om locaties op te slaan in uw favorieten. Bijvoorbeeld een kasteel in Beieren dat je wilt zien, of een van de prachtige stranden in Portugal. Om al uw opgeslagen favorieten te bekijken, gaat u naar het Google Maps-menu >> Kies uw plaatsen >> Hier zijn uw opgeslagen locaties. Deze kun je dan aan je route toevoegen.

Ben je naar het kasteel geweest en heb je veel foto’s gemaakt? Bekijk hier onze beste tips en trucs voor het organiseren in Google Foto’s.

Slot Neuschwanstein Google Maps
Neuschwanstein kasteel (Foto: Miahil Tudor/Pexels)

Bewaar uw kaarten en routes voor offline gebruik

Het bestaat anno 2021 bijna niet meer, maar het kan voorkomen dat je ergens geen internet hebt. Bijvoorbeeld in de Oostenrijkse bergen of in een klein Italiaans dorpje. Of gewoon als de ontvangst op Nederlandse wegen en sporen wat lager is. Voorkom in deze gevallen dat je de weg kwijt raakt en een papieren kaart moet pakken (die je niet hebt) en sla je kaarten op voor offline gebruik. Dit is ook handig als je onderweg bent en een hoge telefoonrekening wilt vermijden.

Sla kaarten offline op en download ze naar uw smartphone door de Google Maps-app te openen >> Zoek het deel van de kaart of locatie dat u wilt opslaan >> Klik op de titel onderaan het scherm >> Klik op Downloaden in uw screensaver.

Eenvoudig maar onmisbaar: gebruik de smartphonehouder

Het niet gebruiken van de smartphonehouder in de auto is niet alleen illegaal en gevaarlijk, maar ook erg onhandig. Zorg voor een goede smartphonehouder in de auto. We benadrukken hier graag “goed”, want er zijn talloze zeer goedkope, maar super kwaliteit slechte kwaliteit Staan te koop waar je smartphone vliegt of eraf valt als je over een prominente klinker rijdt.

Ook op de fiets is een smartphonehouder een goed idee. Zo voorkom je dat je al slingerend over het parcours of wegdek de juiste afslag zoekt.

Reageer op het artikel:

Google Maps: 5 handige tips voor betere en veiligere navigatie

READ  Vervolg werkzaamheden aan de Rotterdamseweg tijdens de herfstvakantie
More from Madison Garrett

College voetbalwedstrijden vandaag op tv (zaterdag 10 april)

Nu March Madness voorbij is, kunnen sportfans op de universiteit weer naar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *