Gebruik je nog steeds WhatsApp? Dit zijn mogelijke alternatieven

Whatsapp lijkt tegenwoordig populairder dan ooit, maar sinds kort zijn er ook stemmen van mensen die Whatsapp liever niet meer gebruiken. Maar waarom niet? Welke alternatieven zijn er?

Persoonlijke gegevens

Whatsapp is eigendom van Facebook. Als je Whatsapp wilt gebruiken, moet je een account aanmaken, waarmee Facebook toegang krijgt tot enkele van je persoonlijke gegevens. Dit is een reden waarom sommige mensen Whatsapp liever niet meer gebruiken. Whatsapp zal in januari 2021 onder vuur komen te liggen vanwege nieuwe gebruikersvoorwaarden die vanaf februari 2021 ingaan. Gevreesd wordt dat Facebook persoonsgegevens gaat delen met commerciële entiteiten, wat in het verleden al is gebeurd met Facebook-gebruikersdata. Dit omvat persoonlijke gegevens zoals contacten, groeps-apps waarin u actief bent, nummers die u hebt geblokkeerd en de datum waarop uw profielfoto is gemaakt. Wil je weten welke informatie er over jou op Whatsapp staat? Dan kunt u hierover een rapport opvragen. U kunt dit als volgt doen:

Stap 1Ga naar Instellingen in Whatsapp
Stap 2Klik op “Account”
Stap 3: Klik op “Accountgegevens opvragen”
Stap 4: Klik op “Rapport opvragen” en daarna ziet u wanneer u het rapport kunt downloaden.

Alternatieven voor Whatsapp

Om bovengenoemde redenen zijn sommige mensen op zoek naar alternatieven voor Whatsapp en hoewel deze alternatieven minder bekend zijn, zijn er eigenlijk vergelijkbare apps. Een voorbeeld is Signal, dat ook een berichtenservice is, maar bekend staat om het waarborgen van de privacy van gebruikers. Dan is er Telegram, dezelfde app die beweert veiliger te zijn dan Whatsapp, maar in werkelijkheid is Telegram niet helemaal een bewijs van privacy. De echte privéberichtenservice is Threema, deze app noemt zichzelf veilige en privéberichten. Een van de nadelen van deze apps is dat ze minder populair zijn dan Whatsapp en dus minder gebruikers hebben. Als u bijvoorbeeld besluit Threema te gebruiken, maar de vrienden die u een bericht wilt sturen, hebben deze app niet, dan zijn ze niet bereikbaar.

READ  Deze vier manieren maken wandelen leuker

Samen schakelen

Apps die een alternatief bieden voor Whatsapp worden steeds populairder, maar het aantal Whatsapp-gebruikers neemt niet af. “Veel mensen gebruiken het naast elkaar. Mensen zijn nog steeds bang om te verdwalen”, zegt technisch expert Marie Jo de Liu. NPO Radio 1​ “Ik betrek mensen. Ik abonneer me op ongeveer 6 groeps-apps waar ik niet zonder kan, zoals sport en school.” In dit geval is het eigenlijk een optie om Whatsapp te downloaden en een alternatieve berichtenservice op je mobiele telefoon. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Whatsapp te behouden voor algemene groepschats, maar om de gesprekken voort te zetten met bijvoorbeeld je partner, broer of zus via een veiligere app als Signal. Wil je echt helemaal af van Whatsapp? Dan kun je nog steeds mensen bereiken die de alternatieve app niet hebben via sms. U moet er ook rekening mee houden dat u bij de meeste serviceproviders moet betalen via sms-berichten, dus leuke berichten heen en weer kunnen veel duurder zijn dan een berichtenservice.

(Pron: NPO Radio 1, iCulture.nl)

More from Madison Garrett

Animal Crossing: De nieuwe update van New Horizons is het carnaval

Op dinsdag 26 januari is een trailer voor de nieuwste update, getiteld...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *