Gebruiker installeert Windows 11 op OnePlus 6T en speelt er pc-games op

Microsoft heeft Windows 11 misschien alleen gemaakt voor laptops met TPM-chips, maar dat stopt de puinhoop niet. Volgens een rapport van XDA plaatsen mensen het nieuwe besturingssysteem op smartphones die worden aangedreven door ARM64-chips. Denk hierbij aan toestellen als de recent gebruikte Nokia Lumia 950 XL en de nieuwste OnePlus 6 en OnePlus 6T. Voor alle duidelijkheid, Microsoft zei dat Windows 11 de x64-chipset van Qualcomm zal ondersteunen, maar dit had te maken met Qualcomm 8xcx en andere bijbehorende chipsets. Apparaten als de Nokia Lumia 950 XL en OnePlus 6 zouden op papier niets met Windows 11 te maken moeten hebben.

Nou, dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Microsoft is al eigenaar van de Surface Duo, wat een andere poging van het bedrijf is om het mobiele ecosysteem te betreden. De Surface Duo draait echter op Android en velen zouden beweren dat het eigenlijk niet werkte.

Zoals XDA aangeeft, is het verre van perfect, maar het is nog steeds interessant om te zien hoeveel moeite hervormers kunnen doen voor software. In feite hadden de hervormers computerspeltitels zoals GTA IV, CS-GO, Far Cry, Need for Speed: Most Wanted, Minecraft, SimCity 5 en andere die op de OnePlus 6T draaiden. Nu is dit zeker een verrassing. Het is niet de bedoeling dat mobiele chips games ondersteunen die bedoeld zijn voor x86-processors, zoals die van Intel en AMD. Misschien moet Microsoft nu terug naar mobiel gaan?

Maar dat gezegd hebbende, pusht Microsoft ook x64-chipsets voor Windows. Nu Apple furore maakt met zijn nieuwe M1-laptops, zal Microsoft waarschijnlijk zijn spel willen verbeteren met Windows op ARM. De nieuwe M1-chips werden bijna unaniem gewaardeerd door recensenten en critici, als het eerste desktopsysteem dat bijna foutloos op ARM-chips draaide.

READ  Xbox Game Pass voor pc verdubbelt volgende week zijn prijs

Het is vermeldenswaard dat er eerder voorbeelden zijn gezien van Windows die op ARM-chips draaien buiten de Snapdragon 8c-chips. XDA wees erop dat Windows 10 al eerder op de OnePlus 6T te zien was en gebruikers het besturingssysteem ook op de Google Pixel 3 hebben geïnstalleerd. Dit alles betekent niet per se dat Microsoft iets aan mobiele telefoons gaat doen, maar als je tweaks met het systeem Werkend, er is ruimte om dit te doen.

Nieuwsoverzicht:

  • Gebruiker installeert Windows 11 op OnePlus 6T en speelt er pc-games op
  • Bekijk al het nieuws en artikelen van het laatste gamingnieuws en updates.

Disclaimer: als je dit nieuws of artikel wilt bijwerken/wijzigen/verwijderen, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.

Written By
More from Max Mcgee
Turn-based FPS Lemnis Gate begint met b├Ętatesten op 22 juli
Lemnis Gate is een vreemd uitziend ding. Het is een time-loop turn-based...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *