Gemeente Steenbergen presenteert handreiking digitaal afval

Steinbergen – De gemeente Steinbergen vindt het belangrijk om haar inwoners zoveel mogelijk te informeren over afvalinzameling. De traditionele afvalkalender geeft een compleet overzicht, maar kan volgens haar slimmer en persoonlijker. Daarom biedt de gemeente Steenbergene een digitale afvalwijzer aan.


De AfvalWijzer is een applicatie waar bewoners op elk moment eenvoudig een persoonlijke afvalkalender kunnen inzien, tips voor afvalscheiding kunnen lezen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct te zien wanneer de container geleegd is. Bewoners kunnen bijvoorbeeld ook notificaties instellen voor verschillende ophaaldagen. Plaatsen bewoners de agenda liever in één overzicht? Dit kan ook door de afvalkalender als pdf te downloaden op www.mijnafvalwijzer.nl Of bestel het in hardcopy.

Tips
Wethouder Wilma Baartmans van AfvalWijzer is verheugd: “De gemeente Steenbergen zet zich in voor het verduurzamen van de leefomgeving, bijvoorbeeld door het huisvuil zoveel mogelijk te scheiden en door bewust om te gaan met grondstoffen als papier en plastic. In deze app kunnen ook bewoners advies krijgen over afval scheiden Daarnaast kunnen inwoners met AfvalWijzer op de hoogte blijven van het laatste nieuws over afval (inzamelen), weer een mooie stap naar meer duurzaamheid voor onze gemeente.”

Downloadbaar

De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Na het downloaden hoeft u alleen uw postcode en huisnummer in te voeren. Vanaf dat moment presenteert AfvalWijzer een overzicht van persoonlijk afval. De app geeft je de mogelijkheid om notificaties in te stellen. Dit houdt in dat bewoners vóór het ophalen op de hoogte worden gebracht van het op straat zetten van de container. Ook is het mogelijk om meldingen van afwijkende ophaaldagen te ontvangen.

READ  Kerststallen Lichte speurtocht door Slotjes-West - Oosterhout

kopie

De traditionele folder met het montagepad wordt dit jaar niet meer huis-aan-huis verspreid. De paperback is nog steeds te bestellen of af te halen op centrale locaties in de gemeente Steenbergen. De locaties die bekend worden gemaakt worden later dit jaar door de gemeente Steenbergen bekend gemaakt.

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *