Gespeeld: Watch Dogs: Legion – Multiplayer


Gespeeld: Watch Dogs: Legion – Multiplayer – Watch Dogs: Legion is vorig jaar uitgebracht voor PlayStation 4 en PlayStation 5 en bestaat momenteel uit slechts één speler. Ubisoft had echter al voorafgaand aan de release aangegeven dat het een multiplayer-game naar de game zou brengen, en hoewel de release eind vorig jaar verwacht zou worden, hebben de ontwikkelaar en uitgever deze gratis update naar het begin van dit jaar gepusht. De releasedatum is vastgesteld op 9 maart, en hoewel dat nog een tijdje zal duren, hebben we onlangs deze massively multiplayer-game kunnen spelen.

Invloed opbouwen

In multiplayer krijg je verschillende opties waaruit je kunt kiezen. U kunt gratis online rondlopen waar u verschillende kleine taken kunt uitvoeren. Deze taken kunnen in ongeveer vijf tot acht minuten worden voltooid en u kunt het alleen doen, wat een geweldige hobby is als uw vriend nog niet online is. Eenmaal verbonden met internet, kun je een reeks verschillende activiteiten beginnen, terwijl het probeert de stad als een Dedsec-bijenkorf te beïnvloeden. Dit is een belangrijk progressie-element, omdat door invloed uit te oefenen je rang stijgt en dit wordt geassocieerd met veel beloningen, waarvan sommige cosmetisch.

Tegelijkertijd wint de ranking ook punten, die belangrijk zijn, want op deze manier kun je je cliënt net als tools en andere aanverwante zaken upgraden, zodat je materialen – net als bij singleplayer – geleidelijk verbeteren en je dus meer hebt moeilijke taken. De missies zijn onderverdeeld in drie varianten. Je hebt zoals gezegd online singleplayer-missies, naast aparte missies die je van twee tot vier man kunt voltooien en je hebt ook zogenaamde “tactische operaties”. Dit laatste is een serie van vijf taken met een hoge moeilijkheidsgraad, waardoor teamwork essentieel is.

READ  Uw bericht op tv tijdens de top van 2000? Download de NPO Radio 2 app

Tactische operaties, het staat in de naam

We hebben slechts minder dan twee uur tactische operaties kunnen spelen, en hoewel we het einde nog niet hebben bereikt, lijkt het qua structuur een geïntegreerde eenheid. Zo was het in het begin belangrijk om bepaalde data op twee sites te downloaden, zodat het team over die sites werd verdeeld. In theorie zou het mogelijk moeten zijn om de meeste stappen stealth te volgen, wat in de praktijk wat ingewikkelder bleek door de aanwezigheid van veel klanten.

Leeg

Dit leidde al snel tot vuurgevechten en hoewel dit kon worden gedaan met twee mannen op elke locatie, was het in ons geval geschikter om elke locatie afzonderlijk te scannen. Dit is zodat we de download dan met minder weerstand kunnen uitvoeren. In die zin was de tactiek “brute kracht”, wat ook op andere manieren gedaan kan worden, en wat opmerkelijk is, is dat het spel je in teamplay motiveert om creatief te werken. Dit blijkt uit de volgende missie in de reeks tactische operaties die we speelden, waarbij het ging om het downloaden van bepaalde gegevens voor drones in een beschermd gebied met meer geavanceerde drones die je met één treffer kunnen doden.

De ‘brute-force’-benadering van de eerste missie had geen schijn van kans en hier komt de tactiek om de hoek kijken. Het was nodig om een ​​heel andere aanpak te kiezen en dat vonden we met de grote drones waar we mee kunnen. Vliegen over beveiligingsdrones en op het juiste moment van boord gaan om de gegevens te verzamelen, bleek de oplossing te zijn, aangezien er veel aandacht moest worden besteed aan de beveiligingsdrones die terugkeerden. Dit verandert de gameplay direct van de actie in de eerste missie naar de stealth-modus en de rest in de tweede missie, wat zorgt voor afwisseling.

READ  Overschakelen van iOS naar Android zonder gegevens te verliezen: de ultieme gids

Leeg

We moeten echter opmerken dat beveiligingsdrones erg krachtig zijn, dus het kan frustrerend zijn als je doodgaat in de talloze pogingen. Net zoals we tijdens een reguliere losse missie ook een groep krachtige vijanden tegenkwamen. Het draait natuurlijk allemaal om het ontwikkelen en ervan profiteren, maar als nieuwkomer kan het een vrij steile leercurve zijn om je daarbij te helpen. Tegelijkertijd moeten we opmerken dat de build die we speelden nog steeds “work in progress” was, dus het zou in de tussentijd beter kunnen worden uitgebalanceerd.

Vecht met de Spiderbots

De missies zoals beschreven die in verschillende categorieën erg doen denken aan de normale singleplayertaken. Het belangrijkste verschil is echter dat je dit nu met meer mannen kunt spelen, wat voor enorm veel entertainment zorgt. Samenwerking is belangrijk en geeft Watch Dogs: Legion een langer speelleven. Geen enkele plaats is echt heel bijzonder of uniek, maar het voelt goed en we zijn er helemaal weg van. Het is ook een gratis game-update die qua inhoud in de loop van de tijd zal uitbreiden, dus waarom niet. Echter?

Leeg

De unieke modus is echter een andere multiplayer-modus, namelijk Deathmatch-gevechten met de beroemde Spiderbots. Met de release van de multiplayer-game zullen er verschillende kleine arena’s beschikbaar zijn waar je met Spiderbot wordt gedropt om tegen anderen te strijden. Dit kun je doen met je standaardwapens, maar hier en daar vind je ook krachtigere powerups. Denk aan raketten, lasers, geweren en nog veel meer. Deze wapens worden automatisch geactiveerd zodra je ze oppakt, waardoor je de overhand krijgt op andere spelers. Ze kunnen dat echter ook en het algehele resultaat is een leuke puinhoop in een kleine tuin.

READ  De tools die u kunt gebruiken

Hier kun je Spiderbot op de gebruikelijke manier besturen en is de actie horizontaal en verticaal, waar je kunt springen en te maken krijgt met hoogteverschillen. Er is ook geen tekort aan geanimeerde elementen, aangezien u onderweg objecten kunt hacken, activeren en wijzigen. Dit is ook in het heetst van de strijd, wat de rommelige actie nog chaotischer maakt. Het is in wezen een heel eenvoudige situatie, maar we moeten toegeven dat we hier meer van genoten hebben omdat het er anders uitziet en iets heel nieuws doet. Ten slotte biedt de game je de mogelijkheid om Spiderbot aan te passen met verschillende skins, die je kunt krijgen door vooruitgang te boeken in de algemene ranglijst, zoals eerder vermeld.

Leeg

Voorlopige conclusie

Watch Dogs: Legion multiplayer-game is voornamelijk gebaseerd op de singleplayer-speler die al met de game is samengesteld. In de praktijk betekent dit een aparte gameplay en vergelijkbare missies, maar dan voor meer mensen. We hebben genoten van het spelen van verschillende missies, voornamelijk door samen te werken en een mooie strategie te bedenken, en het is vooral van toepassing op tactische operatiemissies. Spiderbots is in dit opzicht een speciaal geval, omdat het eruitziet als een kleine game binnen een grotere multiplayer-wereld die tegelijkertijd erg leuk is om te spelen en genoeg body heeft om als een complete modus gezien te worden. Dit kan erg populair worden dankzij de geweldige gameplay en de mogelijkheden en het plezier dat het biedt.

More from Madison Garrett

Geniet thuis van virtuele fietstochten door Slovenië

Fietsliefhebbers kunnen straks thuis genieten van de vijf prachtige fietsroutes door het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *