Geweldige RPG voor Cyberpunk Pixel Art

GIF: Kotaku / ThinkingStars

Tijdens Steam Next Fest, een evenement van een week met demo’s en previews van aankomende games, noemde een game uit het publiek me: cyberpunk-rollenspel jaar: verandering. Alleen al de trailer voelde op maat gemaakt om me te verleiden, met zijn ritmische soundtrack, met neon gevulde stadsgezichten en zijn mecha-slashende vrouwelijke dirigent met een laserzwaard. Ik was verliefd.

Ontworpen door ThinkingStars, jaar: verandering Het is een actie- en avonturenspel waarin je speelt als Ann Flores, een “zeer bekwame en strijdlustige eenzame wolf”, terwijl je het opneemt tegen gigantische bedrijven op zoek naar haar vermiste broer. Als de beschrijving je eraan herinnert geest in kom‘s Motoko KusanagiNou, je bent niet buiten de norm. direct, ANNO’s De esthetiek doet denken aan iconische cyberpunkverhalen die eraan voorafgingen zoals Geest in de cortex, de matrix, En Blade Runner. In de demo staat Anu op uit bed en opent haar gordijnen zoals zij doet GITS’ Majoor Kusanagi, gekleed in een soortgelijk strak gevechtspak, heeft een geschreven scène waarin ze naar de skyline van de stad kijkt, als een pixelart-versie Rick Deckard zoeken Blade RunnerDystopie Los Angeles. algemeen’Voor de hand liggende inspiratie houdt zich niet bezig met parodie; In plaats daarvan bieden ze een vertrouwde basis van waaruit de game zijn eigen verhaal gaat vertellen.

Lees verder: Hier is alles wat je kunt spelen tijdens het grote Steam-evenement in oktober

De demo volgt Anne terwijl ze Alan Doyle, haar robotdokter, bezoekt om te ontdekken wie haar virtuele assistent heeft gehackt. Een goede dokter zou natuurlijk wat testen willen doen met een gevechtssimulatie, en Anne gehoorzaamt. In wat ik alleen kan omschrijven als een magische meisjestransformatie in cyberpunk, trekt Anne haar gevechtspak aan en duikt in een simulatie zoals Neo in de matrix. A + voor stijlpunten.

Nadat je de gevechtstutorial hebt voltooid en je tanden hebt geknipt in de Battle of Kaiju, ontdek je dat Anne lijdt aan “Entanglelitis”, een elektronisch “mechanica”-virus dat zich in de gamewereld heeft verspreid. Ann’s Entanglelitis laait op wanneer de gevechten zwaar worden, waardoor haar zicht vervormd wordt. Toen besloot Ann haar broer te zien, van wie ze al lang niets meer had gehoord. Ze ontdekt dat hij verwikkeld is in de criminele onderwereld van de stad en wordt het doelwit van dezelfde reeks cybercriminelen die op hem jagen.

De gevechten in het spel zijn slechts een “rokende stijl”, zoals te zien is in de trailer. Hoewel het een tijdje duurde om de timing van de ontwijkingen te achterhalen, heb ik handig werk verricht door zieke laserzwaardcombo’s over een groep vijanden te trekken, wat zeer bevredigend was. Er is ook een hackmechanisme waarmee je niet alleen nieuwe verhaalpaden kunt ontgrendelen, maar waarmee je ook vijandelijke statistieken kunt wissen voordat je ze hackt en je er een weg doorheen baant.

Dit alles speelt zich af in een wereld die zo vol zit met interessante details dat je gemakkelijk veel zou kunnen missen in je eerste game. Meestal krijg ik een vulling van de demo door hem één keer te spelen, maar ik moest deze game een paar keer draaien om te zoeken naar nieuwe itemdetails, dialoogopties en wapenupgrades.

Mijn inspanningen onthulden extra kennis, meer personages om mee om te gaan, wapenupgrades die ik heb gemist, hoewel de demo je verhindert genoeg credits te krijgen om ze te kopen en, tragisch genoeg, de mysterieuze persoon in het riool voedt die zich zorgen maakt over zijn bubbelende scheten.

Verbazingwekkende pixelart combineert 2D- en 3D-elementen naadloos op een manier die me eraan doet denken 13 bewakers: Aegis Rim, mijn beste game van 2020. Dat zegt de demo jaar: verandering Het zou een waanzinnig mooie RPG kunnen zijn met een sterke vrouwelijke hoofdrol en een vechtsysteem waarin ik me kan uiten. We hopen dat de volledige game die belofte waarmaakt.

jaar: verandering De lancering staat gepland voor eind 2021.

READ  Meer games met een leeftijdsclassificatie voor Stadia
Written By
More from Aubrey Mason
EA, ontwikkelaar van Respawn Fire Apex Legends voor aanstootgevende opmerkingen
schermafbeelding: Respawn Entertainment / EA Daniel Klein, Leading Game Designer bij Apex...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *