GGD-systemen: vernieuwing of reparatie? | Computable.nl

Minister Hugo de Jong (VWS) werd door de Tweede Kamer berispt wegens lakse reactie op het datalek van de GGD. Hij beloofde de persoonsgegevens van Nederlandse burgers beter te beschermen. maar hoe? Moeten GGD-systemen worden vervangen? Het logo patchen?

De minister kwam gisteren de kamer binnen Velen zijn kritisch over zijn onbedoelde reactie op het datalek van de GGD. Vorige week bleek dat GGD-medewerkers toegang hadden tot privégegevens van burgers die zichzelf hebben getest op het Coronavirus. Een onbekende hoeveelheid data werd vervolgens te koop aangeboden. Hij beloofde te verbeteren en ervoor te zorgen dat GGD-medewerkers geen toegang meer hebben tot de persoonsgegevens van de geteste burgers.

Maar wat is de beste oplossing nu ook duidelijk is dat de GGD-scene verouderd is en al maanden lekt? Verlenging naar wens van GGD, specifiek HPZone Lite, via een ander registratiesysteem. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt dit geen goed idee. Directeur, Jaap Van Dessel Waarschuwingen in dringend bericht Dat een zeer snelle omschakeling naar iets nieuws een negatieve invloed kan hebben op het volgen en begrijpen van de verspreiding van het Coronavirus.

Of volstaat het om een ​​aantal basis IT-beveiligingsmaatregelen te implementeren die volgens Computable.nl niet of onvoldoende zijn genomen? Zoals het beperken van het aantal onderzoeken per dag, het voorkomen van het downloaden van volledige vermeldingen, het beschermen van een deel van het burgerservicenummer (BSN) en het strikt monitoren van ongebruikelijk gedrag. Dingen die ervaren IT-professionals in een paar weken kunnen bereiken.

Wat denk je: regeneratie of patchen?

READ  AIBE XV 2020 Cipher Answers and Key Questions geplaatst op allindiabarexamination.com; Download hier

More from Madison Garrett

Apps van de week: Kitty Letter en IJsmeester | Momenteel

Makers Katten exploderen Ze ontwierpen een app, weten waar ze moeten skiën...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *