Gids voor legpuzzels – The New York Times

Hier zijn enkele puzzels, meestal geprijsd tussen $ 10 en $ 200, voor de beginner of de liefhebber.

Gelukkig geven de meeste gewone legpuzzels hun moeilijkheidsgraad numeriek aan. Een puzzel van 100, 200 of 500 stukjes moet voldoen aan de first-time solver, net als duidelijke afbeeldingen met heldere kleuren, gesneden in een regelmatig rasterpatroon. “Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om de puzzel in elkaar te zetten. Het moet dus een foto zijn waar je graag naar kijkt, ”beveelt mevrouw McLeod aan. Beginners kunnen een zoektocht beginnen bij enkele van de grote merken, zoals Ravensburger, Springbok, Buffalo Games en puzzels en Stukjes en beetjes (prijzen variëren van minder dan $ 10 tot meer dan $ 50), waarvan u bij de meeste kunt zoeken op thema. Ravensburger alleen heeft honderden opties, van astronauten tot eenhoorns tot de Neuschwanstein kasteel ($ 34,99), een rel van herfstbladeren en sprookjesachtige torens.

Als je voldoende afbeeldingen van katten, reepjespapier en pittoreske Italiaanse landschappen hebt opgelost, wil je een puzzel die iets meer biedt. Het merk Wasgij is gespecialiseerd in cartoonachtige puzzels (ongeveer $ 20) die, wanneer ze werden opgelost, hielpen verklaren wat de oorzaak was van de catastrofe die op de doos staat afgebeeld. Ravensburger heeft een reeks uitgebracht escape room puzzels ($ 19,99), waarin je raadsels moet oplossen terwijl je de puzzel voltooit, stukken in voorwerpen rangschikt die je kunnen helpen uit de Witches Kitchen of het Space Observatory te ontsnappen. Puzzels uit de Magic Puzzle Company resulteren in een truc die eindigt, met nieuwe stukken waarmee je de afbeelding opnieuw kunt rangschikken. Zenuwstelsel mixt twee puzzels samen ($ 175). PuzzleTwist is gespecialiseerd in legpuzzels ($ 20) die op essentiële punten verschillen van de afbeelding op de doos. Stave Wooden Jigsaw Puzzles is een specialiteit van trickpuzzels, plus andere die bekend staan ​​als Troublemakers, Tormentors en Teasers, maar aangezien deze meer dan $ 1.000 kunnen kosten, zijn ze minder tijdverdrijf dan investeringen.

READ  Black Friday-laptopaanbiedingen [live now]: $ 450 HP gaming-laptops, prijsverlagingen van Dell XPS, Chromebooks onder $ 400

Als esthetiek belangrijk voor je is, zijn er bedrijven die puzzels dichter bij kunst en design brengen. Een is Granaatappel, dat gespecialiseerd is in kunstreproducties van werken van onder meer Van Gogh en Diego Rivera ($ 17,95 tot $ 34,95), zodat u kunt blijven hangen bij kleur en suggesties voor textuur terwijl u oplost. “Je kunt meer te weten komen over penseelstreken en kleurenpaletten en je kunt de kleinste details van enorm gecompliceerde en dichtbevolkte doeken uit je hoofd leren”, schreef de romanschrijver en puzzelliefhebber Margaret Drabble in een artikel afgelopen voorjaar. Maar nogmaals, een oude meester in 2D kan nog steeds kitscherig aanvoelen. Degenen die de voorkeur geven aan een meer modernistisch gevoel, kunnen het proberen Stukwerk hippe en weelderige illustraties ($ 26 tot $ 36), Areaware’s rustgevende gradiëntpuzzels ($ 15 tot $ 35), waarin kleuren van licht naar donker glijden, de lijn van granaatappel Charley Harper-posters of Jiggy’s speelse rechthoeken ($ 40). Sommige verzamelaars zouden kunnen beweren dat bepaalde houten puzzels zelf kunstwerken zijn of op zijn minst modellen van voortreffelijk vakmanschap, vooral die welke gespecialiseerd zijn in eigenzinnige vormen, zoals Liberty puzzels en Wentworth houten puzzels.

Je zou The Lines uit Bgraamiens ($ 18,99) kunnen proberen, in 1000 gekke stukjes grafietstreken op een witte achtergrond. Te abstract? Bekijk puzzels van Zenuwstelsel, de makers van die gemengde puzzelsets, die gespecialiseerd is in organische vormen op basis van verschijnselen als geodes, ammonieten en kronkelende amoeben ($ 45- $ 95). Probeer het voor een bijzonder duivelse versie van de verlooppuzzel 5000 kleuren van Play Group ($ 50). Geen enkel stuk heeft dezelfde kleur als elk ander. Als dat misschien te veel kleuren zijn, ga dan naar monochrome puzzels, zoals die van Ravensburger Krypt-serie ($ 20,99), wat ongelooflijk veel geduld vergt om op te lossen, omdat elk stuk precies hetzelfde is gekleurd. Of hier is er een waar de naam het al zegt: Beverly Micro Pure White Hell (ongeveer $ 25).

READ  Nintendo blokkeert Switch-games van extreme eShop-kortingen
Written By
More from Lesley Curry
Battlefield 2042 uitgesteld tot november
Slagveld 2042 Het haalt de beoogde releasedatum niet. Ontwikkelaar DICE maakte woensdag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *