Screenshot Zaterdag Zondag: zeilen naar onbekende werelden

Screenshot zaterdag zondag! Maak de luiken dicht, vul die warmwaterkruiken en bereid je voor op de winter, lezers. Maar voordat ik verdwijn onder vijftien lagen lakens, denk ik dat er aanstaande zondag nog tijd genoeg is voor een laatste verzameling screenshots van zaterdag. Deze week: Pulpy ruimtepiraten, throwback online werelden, onafgemaakte kaarten en verontrustend sluipen.

Ruimtepiraten zijn een vrij gewone trope, maar het komt niet vaak voor dat ze zo letterlijk worden gedaan als de eerste inzending van deze week.

De derde in een serie waar ik nu pas achter kom, Space Captain McCallery – Aflevering 3: The Weaponmaster’s Challenge zet zich voort in zowel de serie- als de ontwikkelaarstrend van opvallend levendige werelden die zijn vormgegeven naar vroege 3D-games zoals Megaman: Legends. Ik ben dol op de manier waarop elk van deze bestaat als zijn eigen, hapklare kleine ruimteavontuur, met een nieuwe throwback-ravage met een nieuwe setting en slechteriken terwijl de verbijsterde baardjongen constant blijft in de serie. Hoewel we weten dat ontluikende 3D geweldig kan worden gebruikt voor horror, is het net zo goed in het creΓ«ren van vrolijke, levendige ruimtes.

Klaag nu niet over verdwalen in onze volgende game. Natuurlijk ben je verdwaald. Niemand heeft de verdomde kaart nog getekend!

Het zou misschien reductief zijn om te zeggen dat zoveel triple-A-games tegenwoordig gewoon verheerlijkte map-fillers zijn. Dat gezegd hebbende, er is iets heel eerlijks aan Ontdekkingsreizigers (Jeuk pagina), een spel waarbij het in kaart brengen van alle uithoeken van de wereld het hele punt is. Hoewel er vreemden zijn om mee te flirten, oceanen om mee te zeilen en kooplieden om mee te onderhandelen, is het grootste deel van dit nu uitgebrachte gratis spel de koude vreugde van het zien van een blanco pagina die verandert in rivieren, bergen en kustlijnen.

READ  Stellaris legt zijn gratis 3.0 'Dick'-update uit in een nieuwe video

Over werelden gesproken om te verkennen: of de game zelf nu uitpakt of niet, ik ben hier altijd voor een nieuwe MMO-wereld om overheen te sprinten.

Een van de eerste dingen die we op de Prestigious Game Design School leerden, was om nooit weg te rennen en zelf een MMO te maken. Toch doet Lartu een goede poging met Eterspire, voorheen LartuMUD. Van de heerlijk dikke gebruikersinterface tot de bekende welkomstberichten in het tekstvak, de game voelt al alsof het uit een lang vergeten hoek van de vroege jaren 00 is gerukt – met dezelfde nostalgische zenuwen als een vroege Warcraft of Runescape, zelfs als de game schaal is er nog niet helemaal.

Eindelijk een absoluut opvallende vroege start voor deze nog onbekende stealth-game.

Het is een vroege dag voor ontwikkelaars Byteslider’s sneak ’em up, maar ik kan een game respecteren die zijn uiterlijk vindt voordat hij de gameplay laat zien. Wat tot nu toe is getoond, is wonderbaarlijk griezelig – onderdrukkende structuren en claustrofobische nevels die ergens tussen Playdead’s Binnen en de brutalistische werken van Moshe Linke’s Fuga In Void. Ik moet me voorstellen dat wat we ook proberen rond te sluipen, een beetje bedreigender zal zijn dan een paar gewapende bewakers.

READ  Game review: vernietig alle mensen! (Pc)

'); jQuery (yt_video_wrapper) .remove (); }); }); } functie runFacebookPixel () {! functie (f, b, e, v, n, t, s) {if (f.fbq) terugkeer; n = f.fbq = functie () {n.callMethod? n.callMethod.apply (n, argumenten): n.queue.push (argumenten)}; if (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.0'; n.queue =[]; t = b.createElement (e); t.async =! 0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e)[0]; s.parentNode.insertBefore (t, s)} (venster, document, 'script', '// connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq ('init', '700623604017080'); fbq ('track', 'PageView'); }

Written By
More from Max Mcgee

Geef pc-gaming een klassieke smaak met deze retro-controller Prime Day Lightning Deals

Nintendo heeft een aantal van de grootste mascottes in videogames, van klassiekers...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *