Gigabit-breedbandgebruikers downloaden terabytes per maand

Klanten die gigabit-breedbandverbindingen gebruiken, verbruiken volgens gegevens van een Britse internetprovider ongeveer vier keer meer data dan een instapklant van 40 Mbit/s.

Klanten die een gigabit-lijn gebruiken, krijgen volgens de Britse ISP Zen Internet gemiddeld ongeveer 950 GB aan data per maand. Klanten die 40 Mbit/s-verbindingen gebruiken, verbruiken slechts 250 GB, volgens de verstrekte cijfers Spotlight Magazine van SamKnows.

Virgin Media, een andere Britse breedbandaanbieder, meldde een vergelijkbare verbetering. Het beweert dat klanten op gigabit-klasse lijnen ongeveer 2,3x zoveel data verbruiken als klanten op 100Mbit/s-lijnen.

schreeuwende video

Er zijn veel redenen waarom klanten met snellere lijnen meer bandbreedte kunnen verbruiken. Snellere verbindingen zijn meestal te vinden in grotere gezinswoningen, waar meer apparaten gegevens downloaden.

Klanten die betalen voor snellere breedband hebben ook meer kans om te profiteren van het streamen van HD-video. Video blijft verreweg de grootste aanslag op de bandbreedte in het gemiddelde huis.

“Veruit de grootste use-case is video”, vertelde Richard Tang, CEO van Zen Internet, aan SamKnows Spotlight. “Het is Netflix, het is Amazon Prime Video. Dit neemt enorm veel bandbreedte in beslag.”

Game-streamingservices zoals Xbox Cloud Gaming en Google Stadia, zei Tang, “gebruiken grotere hoeveelheden bandbreedte, maar zijn nog steeds erg klein in vergelijking met reguliere videostreaming, dus alle andere applicaties vallen in het niet.”

covid-effect

Breedbandaanbieders ondervonden een enorme toename van de vraag naar bandbreedte toen de Covid-19-pandemie in maart 2020 toesloeg. Gegevens geplaatst door OpenVault Het toonde aan dat het gemiddelde verbruik van bandbreedte door consumenten in de VS steeg van ongeveer 300 GB per maand in september 2019 tot ongeveer 400 GB tegen eind maart 2020 naarmate de shutdowns voortduurden.

Hoewel de vraag naar bandbreedte is gestabiliseerd sinds landen uit de lockdown kwamen, stelt de toenemende snelheid van verbindingen nog steeds hoge eisen aan breedbandaanbieders.

“We zijn in een constante staat van ontwikkeling”, zei Tang. “In zekere zin is dat de afgelopen 26 jaar zo geweest; maar in de afgelopen twee jaar is het met name versneld. De upgrades die we aan het netwerk hebben aangebracht, waarvan we dachten dat we er nog een jaar of twee mee zouden kunnen doen, zijn eigenlijk alleen goed voor nog eens zes maanden.”.

Maar gelukkig zijn de kosten van wholesale-bandbreedte in de loop van de tijd ook gedaald, wat betekent dat breedbandaanbieders de kosten van hun tarieven niet significant hoeven te verhogen om rekening te houden met de toename van het dataverbruik. “Natuurlijk is de bandbreedte een orde van grootte hoger, maar het verstrekken van die bandbreedte is een orde van grootte goedkoper,” zei Tang.

READ  PUBG Mobile 1.4 Beta Update: spelers kunnen de game nu downloaden via de APK-link
Written By
More from Eda Greene
APK-downloadlink voor wereldwijde gebruikers (2021)
PUBG Mobile Lite is uitgebracht om te voldoen aan de behoeften van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *