Gisele Van Kahn is de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws

Gisele van Kahn, 56, studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam en begon haar carrière in 1992 als financieel journalist bij Het Financieele Dagblad. In 1998 werd ze politiek correspondent in Den Haag voor de krant en in 2004 werd ze adjunct-hoofdredacteur. In 2008 stapte Van Cann over naar de NOS.

De eerste jaren was ze grotendeels verantwoordelijk voor de dagelijkse uitzendingen op radio, televisie en online van de hoofdredacteur van NOS Nieuws; Daarna verlegde ze haar focus naar het managen van journalistiek. Van Cann leidde onder meer de vernieuwing van de NOS.nl en NOS-app, nam het voortouw voor het NOS Lab (waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van nieuwsberichtgeving) en was verantwoordelijk voor de introductie van NOS Verhalen Als een jeugdnieuwsmerk.

Gisele van Kahn over haar benoeming: “Het is een grote eer om hoofdredacteur van NOS Nieuws te zijn. Tegelijkertijd zie ik het als mijn missie om er als nieuwsorganisatie voor iedereen te zijn en onze publieke journalistieke rol. Ik kan rekenen op de sterke redactie die Marcel achterliet en kijk met vertrouwen naar de toekomst. Met adjunct-hoofdredacteuren Bart Leverrink en Wilma Hahn.

Algemeen directeur Gerard Timmer van NOS: “Met haar brede bereik heeft de NOS een bijzondere plaats in het journalistieke landschap. Dit brengt ook een bijzondere verantwoordelijkheid met zich mee. Zeker in een tijd waarin de samenleving en het medialandschap ingrijpende veranderingen ondergaan. Giselle heeft een scherp en innovatief oog voor de journalistieke uitdagingen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. vanwege de inhoud, vorm en locatie. En voor de verantwoordelijkheid die de NOS voelt tegenover de pers in Nederland. Ik heb veel vertrouwen in de visie van Gisele en het belang ervan voor NOS Nieuws, en ik kijk ernaar uit om met haar verder te bouwen aan de journalistieke samenwerkingen die we de afgelopen jaren zijn aangegaan, waaronder samenwerkingen met de NTR en met regionale en lokale omroepen.”

READ  Download de ABC 7 Chicago-apps
More from Madison Garrett
Hackers maken misbruik van de cyberaanval in de pijplijn van de kolonie om phishing te misleiden
Hackers gebruiken de cyberaanval op de koloniale pijplijn om nieuwe slachtoffers te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *