Goed nieuws: meer vrouwelijke leads in games | Paard gered uit water | NU

Door het slechte nieuws dat doorgaans de voorpagina van NU.nl domineert, wordt het goede nieuws wel eens ondergesneeuwd. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijke nieuws.

Recordaantal vrouwelijke hoofdrolspelers in nieuwe games

Een recordaantal onlangs aangekondigde games heeft een vrouw in de hoofdrol, blijkt uit onderzoek van Feminist Frequency.

Vrouwen spelen de hoofdrol in 18 procent van alle games die tussen de zomer van 2019 en 2020 worden aangekondigd. In 23 procent van de gevallen neemt een man de leiding, terwijl in 54 procent van de games spelers zelf een personage kunnen ontwikkelen.

Hulpdiensten redden paard uit zwembad

Hulpdiensten redden een paard uit een zwembad in het Limburgse dorpje Meterik. “Een ongebruikelijk rapport”, twitterde het operationele centrum van de Limburgse politie vrijdagochtend.

Volgens de politie zou het dier op het droge geholpen kunnen worden “door professioneel optreden van de brandweer”. Het paard is niet gewond geraakt, vertelt een politiewoordvoerder aan NU.nl.

Boeing 737 MAX veilig genoeg om te vliegen

Binnenkort hangt de Boeing 737 MAX mogelijk weer in de lucht. De Europese luchtvaartautoriteit EASA staat op het punt het vliegtuig groen licht te geven, vertelde EASA-directeur Patrick Ky vrijdag aan het persbureau. Bloomberg. Met de goedkeuring zet vliegtuigbouwer Boeing een stap in de richting van zijn doel om de 737 MAX voor het einde van dit jaar weer in de lucht te krijgen.

Met Google kunnen gebruikers muziek vinden door te neuriën of te fluiten

Het wordt mogelijk om een ​​nummer te vinden met de zoekmachine Google door de melodie te neuriën of te fluiten. Het fluiten of brommen wordt vergeleken met de tonen van muzieknummers om erachter te komen naar welk nummer de zoeker verwijst. Dat maakt het mogelijk om muziek te vinden als je de titel of artiest bent vergeten.

READ  Hoe vervelende meldingsgeluiden in Discord uit te schakelen

Touwbruggen redden de zeldzaamste aap ter wereld van uitsterven

Met een groep van dertig dieren is de hainang-gibbon op het Chinese eiland Hainan de meest bedreigde primaat ter wereld. De dieren durven zich niet over de grond te bewegen en leven daarom alleen in bomen. Tientallen jaren van houtkap hebben groepen van elkaar geïsoleerd, waardoor het aantal dieren langzaam afneemt. Onderzoekers hopen dat kunstmatige touwbruggen de oplossing zijn. Hierdoor kunnen de apen zich over een groter gebied verspreiden en hopelijk de soort redden van uitsterven.

Musical over Tina Turner twaalf keer genomineerd voor Tony Award

Van musical TINA: The Tina Turner Musical is twaalf keer genomineerd voor een Tony Award. De genomineerde theaterproducties op Broadway in New York zijn donderdag bekend gemaakt.

TINA kan prijzen winnen voor de beste musical, de beste regie, het beste ontwerp, het beste script en de beste choreografie.

Written By
More from Aubrey Mason
Promotie: Smart CAT maakt competenties meetbaar in serious games
Om jongeren voor te bereiden op de competenties van de 21ste eeuw,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *