Google-apps met geanimeerde opstartschermen Android 12

Elke app die op Android 12 wordt geopend, gaat vergezeld van een startanimatie om “het opstarten van een consistentere en gelukkigere ervaring” te maken. Een aspect hiervan is een geanimeerd pictogram op het opstartscherm, waarbij Drive de eerste Google-app is die dit op Android 12 ondersteunt.

Dit rare aspect van Android 12 treedt in werking wanneer u op een app klikt. De app breidt zich uit vanaf zijn plaats op het startscherm (of raster) totdat hij de vier hoeken van het scherm overneemt. Wanneer je een app opent die je een tijdje niet hebt gespeeld (koude of warme start), wordt je ook begroet met een opstartscherm met het pictogram. Als zodanig hebben gebruikers geen extra vertraging bij het terugkeren naar de app die ze zojuist hebben geopend (quick start).

Ontwikkelaars kunnen het weergegeven logo aanpassen, inclusief de mogelijkheid om een ​​geanimeerd pictogram te gebruiken. Een ander interessant aspect is hoe de animatie een “onbeperkte duur” kan hebben, maar Google raadt aan om deze op 1000 ms te houden.

Toen Google voor het eerst de Splash Screen API aankondigde in Ontwikkelaarsvoorbeeld 3, Google gaf een voorbeeld voor Gmail, waarschijnlijk omdat deze animatie al wordt weergegeven op de desktop-webclient. Ontwikkelaars kunnen volledige implementatiedetails vinden Hier.

De eerste Google-app die deze animatie toepast, is echter Drive. Je ziet eerst de zeszijdige Drive-vorm die leeg en leeggelopen is. Zodra het opstartscherm het hele scherm overneemt, schuiven de donkergroene, gele, rode, blauwe, donkerblauwe en groene kleuren van de rand.

Versie 2.21.222.06.40 Het is vandaag op grote schaal uitgebracht en het geanimeerde opstartscherm is beschikbaar voor alle gebruikers van Android 12. Hij – zij Nee Shows In oudere versies van het besturingssysteem.

READ  8 van de beste OxygenOS-tips en -trucs voor professionele OnePlus-gebruikers

Ontwikkelaars kunnen al lang aangepaste opstartschermen ontwerpen (zoals YouTube TV), maar met Android 12 kan elke app dit eenvoudig doen als onderdeel van een verenigende ontgrendelingservaring.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *