Google Assistant krijgt aangepaste snelkoppelingen voor directe interactie met Android-apps van derden

Google Assistant krijgt veel meer geïntegreerd met apps van derden op Android-telefoons. Google introduceert de mogelijkheid om apps te zoeken en zelfs spraakopdrachten te gebruiken voor populaire taken zoals het verzenden van berichten, het starten van hardloopsessies of het bladeren door uw winkelwagentje.

Hoewel Assistant al enige tijd het openen van apps via spraakopdrachten ondersteunt, kunnen gebruikers vanaf vandaag ook rechtstreeks vanuit Google Assistant zoeken in elke app die ze op Android hebben geïnstalleerd. En voor ontwikkelaars die ondersteuning toevoegen, gaat Google zelfs nog een stap verder, door een nog diepere integratie toe te voegen zodat Assistant rechtstreeks kan linken naar algemene taken of pagina’s binnen een app met behulp van spraakopdrachten.

Voorheen was de ondersteuning door derden van Assistant grotendeels beperkt tot aangepaste acties – in feite apps die binnen Assistant werden uitgevoerd. Door de nieuwe functionaliteit kan Assistant echter rechtstreeks werken met apps die je op je telefoon hebt geïnstalleerd.

Je kunt de Assistent bijvoorbeeld vragen om je tabblad YouTube-abonnementen te openen door ‘Hey Google, YouTube-abonnementen’ te zeggen, terwijl je zegt ‘Hey Google, mijn Instagram-profiel’ zal je profielpagina openen in de Instagram-app. (In misschien wel het meest opzichtige voorbeeld hiervan ondersteunt Google Nike’s Adapt-sneakers, die je kunt opdragen om automatisch je stem te laten klinken.)

Om te beginnen implementeert Google ondersteuning voor ongeveer 30 applicaties van de beste apps in de Play Store, waaronder Facebook, Instagram, Amazon, TikTok, Spotify, Postmates, Discord, Walmart, Etsy, Snapchat, Twitter, Uber en meer. Een verscheidenheid aan Google-apps, waaronder YouTube, Gmail en Maps, zijn ook inbegrepen.

Ontwikkelaars zullen hun eigen ingebouwde integraties aan hun apps kunnen toevoegen, waardoor dieptekoppelingen voor specifieke pagina’s en app-functies mogelijk zijn, wat betekent dat het aantal apps dat dit integratieniveau biedt, binnenkort zal toenemen. Google biedt beide een lijst met specifieke gemeenschappelijke functies (Leuk vinden posten in een app) samen met de optie om maak aangepaste actiesook.

Als je wilt zien welke apps app-specifieke snelkoppelingen bieden, zeg je ‘Hey Google, mijn snelkoppelingen’ tegen je Android-telefoon, waarna je naar een nieuw menu gaat waarin wordt weergegeven welke apps snelkoppelingen hebben en waarmee je specifieke opdrachten kunt activeren. Om een ​​snelkoppeling te gebruiken, moet je deze eerst toevoegen aan Google Assistent. Google biedt een lijst met suggesties voor acties op basis van de apps die u vaak gebruikt, maar u kunt ook alle mogelijke acties per app bekijken.

Snelkoppelingen kunnen ook worden bewerkt met aangepaste zinnen. In plaats van bijvoorbeeld ‘Hey Google, tweet’ te zeggen om de Twitter-app te openen en een nieuwe tweet te maken, kun je deze aanpassen om die actie uit te voeren met je eigen zin, zoals ‘Hey Google, schreeuw in de eindeloze leegte’.

Dat gezegd hebbende, terwijl u de triggerzinnen voor specifieke opdrachten kunt bewerken, wordt u beperkt door de apps en opties die elke ontwikkelaar aanbiedt. U kunt nu bijvoorbeeld een snelkoppeling gebruiken om een ​​nieuw Facebook-verhaal te maken, maar geen nieuw Instagram-verhaal.

De nieuwe Assistant-snelkoppelingen zijn niet zo robuust als de Siri Shortcuts-app van Apple, die veel diepere aanpassingen en complexere routines mogelijk maakt (tenminste voor gebruikers die bereid zijn om in te duiken en om te gaan met de complexiteit van Apple’s systeem). Maar het opent Assistant voor veel meer gebruiksscenario’s dan voorheen beschikbaar waren. Ervan uitgaande dat Google in staat is om door te gaan met het uitbouwen van zijn dieptekoppelingen, kan dit de Assistent in de toekomst nog nuttiger en aanpasbaarder maken.

READ  Astra's eerste poging om een ​​baan te bereiken eindigt vroeg nadat de raket halverwege de vlucht mislukt
Written By
More from Lesley Curry

Apple’s enorme iPhone 12-upgrade plotseling bevestigd

Lancering van Apple’s iPhone 12 komt dichterbij en hoewel recente lekken er...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *