Google biedt Chrome-gebruikers een gemakkelijkere manier om informatie op verschillende apparaten te synchroniseren

Google maakt het voor Chrome-gebruikers gemakkelijker om hun wachtwoorden en betalingsinformatie op verschillende apparaten te synchroniseren, heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost. De nieuwe functies zullen “in de komende weken en maanden” worden uitgerold, zegt Google.

Chrome op Android heeft toegang tot opgeslagen betalingsgegevens nadat u zich met een Google-account bij de browser heeft aangemeld. Betalingen kunnen worden bevestigd door de CVC van een kaart in te voeren of via biometrische beveiliging. Inloggen op een Google-account in de eerste plaats op een Android-apparaat zal ook worden vereenvoudigd. Als u al bent aangemeld bij een Google-service zoals Gmail, krijgt u de optie om u met een Google-account op het apparaat aan te melden bij de browser “met een enkele tik”.

De desktopversie van Chrome wordt ook bijgewerkt om toegang te geven tot opgeslagen wachtwoorden als u bent ingelogd met een Google-account. Wanneer u een nieuw wachtwoord opslaat, geeft Chrome de optie om het op het apparaat op te slaan of op een Google-account om toegang te hebben op alle apparaten.

Op een desktop heb je de mogelijkheid om wachtwoorden op het apparaat of op een Google-account op te slaan.
Afbeelding: Google

Vergelijkbare functionaliteit is al beschikbaar in Chrome via zijn synchronisatiefunctie, die uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen op verschillende apparaten bevat, 9to5Google notities. Maar Google zegt dat het probleem met deze aanpak is dat het afhankelijk is van de synchronisatieoptie die voor elk apparaat is ingeschakeld. De nieuwe aanpak, aanmelden bij een browser met een Google-account, maakt het “eenvoudiger en intuïtiever” om toegang te krijgen tot uw informatie, beweert het bedrijf.

Dit zijn slechts de laatste wijzigingen die Google aanbrengt in de manier waarop informatie op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd. Vorig jaar heeft het bedrijf de optie voor toegang toegevoegd opgeslagen betalingsgegevens op zijn desktopbrowser via Google Accounts, zonder dat u Chrome-synchronisatie hoeft in te schakelen.

READ  Android 11 - The Ars Technica Review
Written By
More from Lesley Curry

Dit is de visie van Microsoft voor de toekomst van vergaderingen

Microsoft definieert vandaag zijn visie voor de toekomst van vergaderingen. Na een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *