Google brengt de stabiele Android Auto 10.2 uit, met deze truc kun je deze nu downloaden

Google brengt de stabiele Android Auto 10.2 uit, met deze truc kun je deze nu downloaden
Nog niet zo lang geleden bevatte het Android Auto-updatebeleid van Google slechts één versie per maand, wat het wachten op fixes en verbeteringen enigszins frustrerend maakt.
15 foto’s

Foto: Bogdan Popa/autoevolution/google

Vanaf 2022, toen het bedrijf het bètaprogramma uitbreidde en er een meer consistente poging van maakte om Android Auto te verbeteren, versnelde het lanceringstempo exponentieel, met bijna wekelijks nieuwe versies.

Google heeft bijvoorbeeld de Android Auto 10.2-bèta binnen een paar dagen verzonden, zodat testers de nieuwste versie kunnen uitproberen. Het doel is duidelijk: gebruikers proberen deze bètaversie uit en geven vervolgens feedback zodat Google mogelijke kwetsbaarheden kan oplossen voordat een productie-uitrol begint.

Het bleek dat Android Auto 10.2 een redelijk stabiele build was, dus vandaag heeft het bedrijf die build geüpgraded naar het stabiele kanaal. Het uitrolsysteem is gebaseerd op een gefaseerde aanpak, dus de update wordt in fasen op apparaten afgeleverd, waarbij sommige gebruikers enkele weken moeten wachten voordat ze de nieuwe versie krijgen.

Gelukkig kunnen gebruikers met Android-apparaten apps sideloaden en met het Android Auto 10.2 APK-installatieprogramma kunnen ze de update installeren zonder te wachten tot de Google Play Store is uitgerold. de Android Auto 10.2 APK De build is hier beschikbaar en zodra deze op uw apparaat is opgeslagen, tikt u op het bestand om de update te starten.

Als u nog nooit handmatig een app-update hebt geïnstalleerd, moet u Google Play Store-ondersteuning ontgrendelen. Android blokkeert standaard app-bronnen van derden, maar u kunt veilig doorgaan met de update als u bestanden downloadt van vertrouwde bronnen.

U hoeft uw bestaande Android Auto niet te verwijderen, omdat de nieuwe bestanden automatisch de oude vervangen. Wanneer het proces is voltooid, kunt u Android Auto normaal starten.

READ  Download hier de uitslag TS 1e 2e 3e jaar

Als u op zoek was naar verandering, bood Google deze niet aan, maar dat zou geen verrassing moeten zijn. De zoekgigant deelt dergelijke informatie zelden, dus gebruikers moeten nieuwe functies in Android Auto-builds ontdekken door elk onderdeel van de app te verkennen.

Android Auto 10.2 maakt bijvoorbeeld een nieuw zoekpictogram in de muziek-apps mogelijk. Met deze functie kunnen gebruikers de naam typen van het nummer, de artiest of het album waarnaar ze willen luisteren. De ervaring is vergelijkbaar met navigatie-apps, waarbij Android Auto automatisch het toetsenbord blokkeert wanneer de auto in beweging komt. Net als in de huidige Android Auto-versies is spraakinvoer alleen toegestaan ​​als de auto in beweging is. De nieuwe zoekoptie is beschikbaar in alle audio-apps die op Android Auto draaien, inclusief Spotify en YouTube Music.

De nieuwe functie is echter nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, aangezien het erop lijkt dat Google deze inschakelt met een server-side switch. Het bedrijf heeft de functie niet aangekondigd, maar ik verwacht dat de beschikbaarheid de komende weken geleidelijk zal toenemen naarmate Google meer betrouwbaarheidsgegevens verzamelt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *