De groei en uitdagingen van Xbox Cloud-gaming

De groei en uitdagingen van Xbox Cloud-gaming

Het is meer dan twee jaar geleden dat Xbox Cloud Gaming werd gelanceerd als onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate. In die tijd heeft het grote vooruitgang geboekt en zijn ondersteuning uitgebreid naar consoles, tv’s en zelfs Meta Quest 2. Ondanks dat het de mogelijkheid biedt om honderden Xbox Game Pass-titels te streamen, lijken veel gamers niet ten volle te profiteren van Maak gebruik van deze functie.

Sarah Bond van Xbox erkende onlangs dat Cloud Gaming de minst bekende functie van Xbox Game Pass Ultimate is. Momenteel is het grootste deel van het gebruik afkomstig van consolegebruikers in plaats van gebruikers van Android- en iOS-apparaten. Dus waarom zijn Xbox Cloud-games niet populairder?

Een reden kan persoonlijke voorkeur zijn. De meeste spelers geven er de voorkeur aan om toegang te krijgen tot de originele versie van de game in plaats van de cloudgebaseerde tegenhanger. Een andere factor kan inconsistente en soms onbetrouwbare verbindingssnelheden zijn, die de algehele ervaring kunnen belemmeren.

Bovendien zijn Xbox Cloud-games momenteel beperkt tot Xbox Game Pass-games. Hoewel Team Xbox heeft gezinspeeld op plannen om de bibliotheek in de toekomst uit te breiden, zijn er geen recente updates op dit front.

Wat overtuigt gebruikers om, gezien deze uitdagingen, vaker Xbox Cloud Gaming te gebruiken? Verbeterde streamingkwaliteit, een breder scala aan ondersteunde titels en meer games met touchscreenbediening behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bovendien zijn sommige gebruikers mogelijk geïnteresseerd in een speciale draagbare Xbox.

De groei en het potentieel van Xbox Cloud Gaming ligt voor de hand, maar het aanpakken van deze zorgen en het aanbieden van aantrekkelijkere functies zou de populariteit alleen maar kunnen vergroten. We nodigen je uit om je mening en suggesties te delen over hoe Xbox Cloud Gaming beter kan voldoen aan je gamingbehoeften.

READ  Gratis Xbox-games met goud voor juli 2021

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *