Google Camera krijgt een nieuw UI-ontwerp met de Pixel 8 Pro

Google Camera krijgt een nieuw UI-ontwerp met de Pixel 8 Pro

Grote updates van de Google Camera-app worden meestal getimed met nieuwe Pixel-versies. Voor de Pixel 8 en 8 Pro krijgt Google Camera zijn eerste grote herontwerp van de gebruikersinterface in jaren.

Gepost door Android-autoriteitEr is een duidelijke focus op het plaatsen van bedieningselementen onderaan het scherm om de toegankelijkheid te verbeteren.

De draaiknop Instellingen bovenaan is verplaatst naar de linkerbenedenhoek van het scherm. Naast het tikken op het instellingenblad, dat grotendeels ongewijzigd blijft en nog steeds zichtbaar is vanaf de bovenkant, kun je het openen via een veegbeweging. De zwarte balk met de voorkeuren is nu ook de thuisbasis van de foto- en video-omzetter van een hoger niveau. (Er is nog steeds een dikke balk bovenaan het scherm, zoals te zien is in alle screenshots van vandaag.)

Dit informeert de modus/functie die er direct boven verschijnt en verschijnt nu over de zoeker heen voor een meer gepersonaliseerde gebruikersinterface. Aan de camerakant, van wat te zien is in de screenshots van vandaag, krijg je:

 • actie pan
 • langdurige blootstelling
 • schilderen
 • afbeelding
 • nachtzicht
 • panorama

Voor de video zijn dit:

 • frituurpan
 • vervagen
 • video: Installeren gaat naar instellingenmenu met opties “Standaard”, “Beveiligd” en “Actief”
 • slow-motion
 • interval

De sluiterknop blijft hetzelfde, maar de schakelaar voor/achter zit nu aan de rechterkant en de preview van de laatste opname bevindt zich aan de linkerkant, wat pijn zal doen voor het spiergeheugen. De zoomschakelaar wordt hierboven weergegeven, terwijl de verschillende schuifregelaars zich nog steeds in dezelfde positie aan de linker- en rechterrand bevinden.

Ondertussen werkt Google aan Staggered HDR voor “[speed] in het opnameproces en vermindert de kans op artefacten, dankzij kortere vertragingstijden tussen frames. Er is ook “Segmentatie AWB” voor “Pas verschillende manipulaties toe om delen van een scène te selecteren om deze nauwkeuriger te maken.”

READ  Het prototype van de map voor Super Mario World is onthuld

Ten slotte is er een “adaptieve aanraking” om “overbelichte opnamen te voorkomen en fotografie bij weinig licht te verbeteren” door de flitsintensiteit aan te passen/verkorten afhankelijk van de scène, wat zou kunnen verklaren waarom dit onderdeel dit jaar beter zichtbaar is.

Voorheen zou de nieuwe gebruikersinterface van Google Camera waarschijnlijk zijn weg vinden naar nieuwere telefoons, zoals de Pixel 6 en nieuwer, na de lancering van de Pixel 8-serie.

FTC: We gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *