De reis van een zesjarige om Xbox Series X te krijgen.

De reis van een zesjarige om Xbox Series X te krijgen.

Toen mijn zoon zes werd, besloten we dat het tijd was om zijn game-ervaring te upgraden. Het gebruikte mijn oude Xbox 360, maar het toonde zijn leeftijd en het kopen van nieuwe games was een strijd. Zijn vrienden op school hadden het over de nieuwste games op hun consoles en hij wilde mee doen.

Na wat discussie en onderzoek kwamen we uit op de Xbox Series X. We werden aangetrokken door de grotere opslagcapaciteit en het feit dat het een fysiek schijfstation heeft, waardoor we ook oudere Xbox 360-games kunnen spelen. Om de aankoop voor hem voordeliger te maken, bedachten we een plan.

We hebben de Star Bowl gemaakt, waarbij elke ster 1 pond waard was. Hij kan sterren verdienen door nuttige taken in huis uit te voeren, goede schoolrapporten te ontvangen en andere prestaties te leveren. Hij werkte hard van november tot april en kreeg genoeg sterren om de helft van de kosten van de console te dekken.

Op zijn verjaardag namen we hem mee naar de speelgoedwinkel om zijn nieuwe Xbox Series X te halen. Hij was extatisch en kon zijn opwinding niet bedwingen. We haastten ons naar huis om het in te stellen, maar realiseerden ons al snel dat het installatieproces niet zo soepel verliep als verwacht.

Het downloaden en updaten duurde lang vanwege onze trage internetverbinding. Zelfs na de eerste installatie ontdekten we dat de nieuwe game die we kochten, Lego Star Wars: The Skywalker Saga, een digitale download vereiste voor de versie van Xbox Series X. We moesten nog langer wachten voordat de download was voltooid.

READ  Overal slechte poort

Eindelijk, na drie en een half uur wachten, kon mijn zoon beginnen met spelen. De speeltijd werd echter afgebroken omdat het al bedtijd was. Ik was geschokt dat ik hem niet meer tijd kon geven op zijn speciale dag.

De volgende dag hebben we het goedgemaakt door hem de hele dag te laten spelen. Het was een leuke ervaring voor ons beiden, want we hebben de hele dag samen gespeeld.

Als ik over deze ervaring nadenk, kan ik niet anders dan de eenvoud van het spel van de goede oude tijd missen. Consoles zoals de Mega Drive, Saturn, PlayStation en originele Xbox werkten meteen. De installatie was snel en games waren binnen enkele minuten klaar voor gebruik.

Ondanks de uitdagingen maakte het zien van de vreugde op het gezicht van mijn zoon toen hij eindelijk op zijn nieuwe Xbox Series X speelde, het wachten de moeite waard. Het was een waardevolle les voor hem in geduld en hard werken, een herinnering die we zullen koesteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *