Google-CEO probeerde incognito-problemen buiten de schijnwerpers te houden, beweert een rechtszaak

24 september (Reuters) – Google-CEO Sundar Pichai werd in 2019 gewaarschuwd dat het problematisch was om de incognitomodus van het bedrijf “privé” te noemen, maar hij bleef op het goede spoor omdat hij de functie niet “in de schijnwerpers wilde zetten”, volgens een nieuwe aanvraag. naar de rechtbank.

Google-woordvoerder Jose Castaneda vertelde Reuters dat de aanbetaling “een verkeerde weergave geeft van e-mails die verwijzen naar secundaire en niet-gerelateerde accounts”.

Alphabet Corporation (GOOGL.O) De privacy-onthullingen van de eenheid hebben de afgelopen jaren geleid tot regelgevend en juridisch toezicht, te midden van groeiende publieke bezorgdheid over online toezicht.

Gebruikers claimden afgelopen juni in een rechtszaak Dat Google illegaal hun internetgebruik bijhield terwijl ze in de incognitomodus in de Chrome-browser aan het browsen waren. Google zei dat het duidelijk maakt dat de incognitomodus alleen voorkomt dat gegevens op het apparaat van een gebruiker worden opgeslagen en een rechtszaak aanspant.

In een schriftelijke update over de voorbereidingen voor de rechtszaak die donderdag bij de Amerikaanse rechtbank is ingediend, zeiden de advocaten van gebruikers dat ze “verwachten om de verwijdering van” Pichai en Google’s chief marketing officer, Lauren Tohill, te eisen.

De advocaten, die de Google-documenten citeren, zeiden dat Pichai “in 2019 als onderdeel van een project van Twohill te horen kreeg dat de incognitomodus niet als ‘privé’ mag worden beschouwd, omdat dit de bekende misvattingen over de bescherming die door de browsemodus wordt geboden, zou kunnen verergeren.” onherkenbaar.”

De opname vervolgde: “Als onderdeel van die discussies besloot Pichai dat hij ‘stealth niet in de schijnwerpers wilde zetten’ en Google ging verder zonder de bekende problemen aan te pakken.”

READ  Verlaten PS5-trailer wordt niet weergegeven omdat Blue Box technische problemen meldt

Castaneda zei dat de teams “routinematig manieren bespreken om de privacycontroles die in onze diensten zijn ingebouwd te verbeteren.” De advocaten van Google zeiden dat ze zich zouden verzetten tegen pogingen om Pichai en Tuhill te ontslaan.

Vorige maand hebben officieren van justitie Google Vice-President Brian Rakovsky ontslagen, die in het procesdossier wordt beschreven als de “vader van ‘incognito'”. match” realiteit, volgens de aanklagers schrijven.

De advocaten van Google verwierpen de samenvatting en schreven dat Rakosky ook zei dat termen als “privé”, “anoniem” en “onzichtbaar” met de juiste context “zeer nuttig kunnen zijn” bij het uitleggen van de incognitomodus.

Parrish Dave meldt. Bewerking door David Gregorio

Onze criteria: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

Written By
More from Lesley Curry
Een rechtszaak in Arizona onthulde dat Google-medewerkers hun zorgen over locatietracking deelden
Javier Soltero, vicepresident en algemeen directeur van Google Workspace, bespreken de impact...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *