Google Chrome waarschuwt u voordat u bestanden downloadt in incognitomodus en erkent dat ze zichtbaar zijn voor iedereen die uw apparaat/digitale informatiewereld deelt

Google Chrome waarschuwt gebruikers tijdens het downloaden van dingen naar apparaten in incognitomodus. Dit is om de gebruiker bewust te maken van het feit dat zijn browse- en zoekgeschiedenis worden gewist, maar de downloadgegevens blijven op het apparaat staan ​​en zijn beschikbaar voor anderen die ze gebruiken.

Incognitomodus heerst opperste in privé browsen dat niet alleen minimale sporen van uw zoekactiviteit achterlaat, maar ook gegevens kan verwijderen die kunnen worden ingenomen door het apparaat of de computer die u gebruikt.

Het motief achter het gebruik van de incognitomodus is het beschermen en verbergen van de browsegeschiedenis die u op uw apparaat hebt doorzocht. Maar adverteerders, bezochte websites, uw internetprovider en apparaateigenaar hebben nog steeds toegang tot uw zoekactiviteit en kunnen de gegevens die u hebt ingevoerd via uw IP-adres ophalen.

Incognitomodus maakt het gemakkelijk voor een persoon om zijn zoek- en browsegeschiedenis, gegevens en informatie die ze hebben ingevoerd om toegang te krijgen tot die specifieke website en cookies te wissen wanneer ze zijn uitgelogd. Maar uw downloads en bladwijzers worden opgeslagen. Dit is de reden waarom Chrome de gebruiker waarschuwt voor het downloaden van bestanden/documenten of iets dat de incognitomodus gebruikt.

Aanvankelijk was de incognitomodus van Chrome oorspronkelijk ontwikkeld om apparaten met meerdere gebruikers, zoals in scholen, kantoren, studio’s, enz., te vergemakkelijken om de gegevens die ze hebben ingevoerd om toegang te krijgen tot bepaalde sites privé te houden.

De incognitomodus beschermt gebruikers tegen het overhandigen van hun gevoelige persoonlijke informatie aan kwaadwillende actoren tijdens het afrekenen en online winkelen, en verwijdert ook cookies bij het afrekenen.

READ  Hoe Windows 11 gratis te downloaden

Google Chrome heeft met opzet de waarschuwing op zijn incognitopagina niet genoemd, dat gedownloade bestanden en bladwijzers beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zouden zijn voor mensen die het apparaat delen.

En nu legt Chrome dit uit met een waarschuwing die zegt: Gedownloade bestanden zijn nog steeds zichtbaar voor iedereen die dit apparaat deelt in incognitomodus.

Momenteel werkt deze functie alleen op Android-apparaten met de Chrome Canary-browser. Ga naar deze URL om deze functie te activeren chrome://flags/#incognito-downloads-warning en schakel het in. Nu kunt u de nieuwe prompt zien wanneer u iets downloadt in de incognitomodus.

Voordat de Chrome-download wordt voortgezet, wordt gebruikers gevraagd om toestemming om bestanden te downloaden op het incognitotabblad.

Chrome waarschuwt iemand voor zaken die moeten worden aangepakt wanneer ze bestanden in incognitomodus proberen te downloaden, en vraagt ​​om bevestiging en goedkeuring voordat ze verder gaan. Ter verduidelijking worden de gedownloade bestanden opgeslagen en kunnen ze op het apparaat worden uitgevoerd voor iedereen die ze gebruikt.

Volgende lezen: Google stopt in 2023 met Manifest V2-extensies uit de Chrome Web Store, waarbij Manifest V3 volledig is geïmplementeerd

Written By
More from Eda Greene

Downloadhub.run Gratis download – Sunrise News

Het is niet altijd gemakkelijk om de tijd te vinden om uit...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *