Google hernoemt naar verluidt Bard naar Gemini en is van plan een speciale app te lanceren

Google hernoemt naar verluidt Bard naar Gemini en is van plan een speciale app te lanceren

Dat blijkt uit een uitgelekt document Google is van plan volgende week enkele grote wijzigingen in zijn Bard AI-tool door te voeren. De plannen, die niet publiekelijk zijn bevestigd, omvatten naar verluidt het veranderen van de naam Bard in Gemini. Het zou logisch zijn als Google dit zou doen, al was het maar omwille van de eenvoud: het bedrijf introduceerde eind 2023 zijn nieuwe multimediale AI-model, Gemini, en is begonnen dit te integreren in een aantal van zijn producten, waaronder Bard.

De changelog gedeeld door Android-app-ontwikkelaar Dylan Roussel dateert van 7 februari en geeft ook aan dat de betaalde Gemini Advanced-laag op dit moment beschikbaar zal komen. De Gemini-app voor Android is naar verluidt ook “binnenkort beschikbaar”.

Volgens het document zal Gemini Advanced gebruikers toegang geven tot het Ultra 1.0-model van Gemini, dat “veel beter in staat is om zeer complexe taken uit te voeren, zoals programmeren, logisch denken, het volgen van nauwkeurige instructies en creatieve samenwerking.” Het zal beschikbaar zijn in meer dan 150 landen en in eerste instantie geoptimaliseerd voor het Engels. In de changelog staat ook dat Gemini met deze release naar Canada zal uitbreiden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *