Google introduceert een app waarmee gebruikers kunnen communiceren met oogbewegingen – Tablets en telefoons – Nieuws

Google introduceert zijn Look to Speak-app, waarmee gebruikers verschillende termen kunnen selecteren met oogbewegingen, die vervolgens hardop worden uitgesproken. Het is vooralsnog een ‘experimentele’ app die werkt op telefoons met Android 9.0 of hoger.

Google brengt de app zelfstandig uit als onderdeel van het Start with One-project experimentenplatform, dus meldt het bedrijf. Look to Speak is in de eerste plaats bedoeld voor gebruikers met een motorische of spraakstoornis. Met de app kunnen gebruikers via oogbewegingen kiezen uit verschillende termen, die vervolgens door de app hardop worden uitgesproken. Dit bevat standaard uitdrukkingen zoals “hoe gaat het?”, “Hallo” of “water, alstublieft”, hoewel de woordenlijst ook kan worden aangepast.

Deze termen worden vervolgens onderverdeeld in twee verschillende lijsten, die respectievelijk links en rechts op het scherm worden weergegeven. Gebruikers kunnen vervolgens uit deze lijsten kiezen door met hun ogen naar links of rechts te kijken en de termen in die lijst worden opnieuw over het scherm verspreid. Geleidelijk aan worden de weergegeven lijsten steeds kleiner, totdat er nog maar twee termen overblijven. Het selectieproces kan ook worden afgebroken door omhoog te zoeken.

Gebruikers kunnen onder meer de ‘gevoeligheid’ aanpassen waarmee de oogbewegingen worden opgepikt. Het instellingenmenu waarin gebruikers aanpassingen kunnen maken, kan niet worden bestuurd door oogbewegingen, zo blijkt Van video die Google publiceert. Het bedrijf meldt ook dat gegevens uit de app niet worden gedeeld met andere diensten. Look to Speak is gratis te downloaden in de Play Store.

More from Madison Garrett

Ori and the Will of the Wisps Nintendo Switch releasedatum aangekondigd

Ori en de wil van de slierten zal zijn donderdag beschikbaar op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *