Google Maps probeert pijnlijk duidelijk te maken hoe crowdsourcing-gegevens navigatie mogelijk maken

Google Maps is een essentieel hulpmiddel in ons leven geworden, of het nu is om ons te verplaatsen of om plaatsen te kennen. De navigatiefuncties, waaronder turn-to-turn-navigatie, stellen ons in staat om naar plaatsen te rijden en niet te verdwalen in het proces, en het is erg handig geweest sinds ik de auto begon te gebruiken, omdat ik altijd bochten begon te nemen en verkeerd eindigde totdat ik verdwaalde.

Nu zullen gebruikers van Google Maps gebruikers prompts tonen over hoe belangrijk crowdsourcing-gegevens zijn voor de app, en u moet akkoord gaan als u deze functies wilt blijven gebruiken, zoals uitgelegd door 9to5Google.

Voor de goede orde, dit is niets nieuws. Google heeft uw gegevens altijd gebruikt, inclusief waar u bent, waar u bent geweest en waar u momenteel naartoe gaat, om veel belangrijke functies van Google Maps te krijgen, waaronder het voorspellen van verkeer, het berekenen van reistijden en het verkrijgen van de snelste route naar een plaats Wat, of je nu loopt of rijdt. Daar verandert niets.

Google gebruikt uw toestemming alleen om die gegevens te blijven delen omdat dit noodzakelijk is voor de functionaliteit van de Dienst. U moet hiermee akkoord gaan zodra de prompt verschijnt om functies zoals Live Navigation te kunnen blijven gebruiken.

Gebruikers van Google Maps zouden deze prompt nu moeten zien. Afbeeldingscredits: 9to5Google

Waarom doet Google dit nu? in een Google I/O-conferentie 2021Het bedrijf hernieuwde zijn engagement omBescherm je privacySindsdien hebben veel apps, zoals Google Drive, Google Foto’s en Gmail, soortgelijke prompts getoond aan gebruikers om hen eraan te herinneren welke gegevens ze delen en hoe Google deze gebruikt.

READ  De nieuwste lunchboxvormige luidspreker van Bang & Olufsen heeft een ingebouwde draadloze Qi-oplader

Het accepteren van de claim verandert niets aan hoe de app voorheen werkte, en je deelt niets met Google wat je nog niet eerder hebt gedaan – het is gewoon een compliment. Het dient alleen om u op de hoogte te houden van de informatie die u deelt met de see-all Google liefdadigheidsinstelling. En als je het daar niet mee eens bent, kun je het weigeren en deze informatie niet delen, maar houd er rekening mee dat de app niet op dezelfde manier zal werken.

Written By
More from Lesley Curry

iFixit breekt de iPhone 12 mini af, laat zien hoe Apple alles erin propte

De iPhone 12 mini openen. Samuel Axon Hier is de batterij. Samuel...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *